See on nüüd tegelikult üks selline retsept, mis kunagi siiasamasse blogisse juba 15 aastat tagasi (appi!!!) kirja sai pandud, aga kuna see oli ikkagi blogi algusaeg ja külastajaid võis lugeda kümnete ja heal päeval sadadega ja nüüd pigem ikka tuhandetes, siis mõtlesin selle retsepti uuesti ja värskete piltidega kirja panna, kuna kasutusel on seesama minu ema seenemarinaad mul jätkuvalt ja igal aastal.
Retsept, nagu pildilt näha, on aegade jooksul täpsemaks tuunitud. Marinaadi maitse on üsna mahe ja äädikat läheb tavapäraste seenemarinaadidega võrreldes oluliselt vähem. Lapsena meeldiski mulle lõpptulemuse puhul just magus-mahe maitse. Porganditest mina küll ei loobunud, kuigi ema retseptis on porgandid maha tõmmatud ja kirjutatud juurde “pole vaja”. Mina olin see, kes alati viimase kui porgandi seenemarinaadist ära krõmpsutas ja sibulat meeldib mulle ka marinaadist seentele lisaks välja õngitseda 🙂
Selles retseptis kasuta eelnevalt kupatatud ja leotatud seeni – riisikaid, pilvikuid.
Mõnusaid sügisesi seenerohkeid jalutuskäike!
Vasta