Lõhepasta brokoliga kooreses kastmes

Esileht / Määramata / Lõhepasta brokoliga kooreses kastmes
Kreemine lõhepasta on toit, mida ei pea ei kala- ega ka
pastasõpradele liiga pikalt tutvustama. Kes vähegi kursis kreemise koorese
kastme, lõhe ja brokoli veatu kooskõlaga, mida aitab tervikuks siduda
kvaliteetne ja parajalt al dente´ks
keedetud pasta, see teab, et tegemist on üsna sõltuvust tekitava roaga. 
Al
dente
pasta saab nii, kui keeta pastat pakendil välja toodud keetmisajast
minutijagu vähem. Nii saad tulemuseks õige küpsusastmega pasta, mis süües veel
veidi hamba all vastupanu osutab. 

Al dente pasta saab nii, kui keeta pastat pakendil välja toodud keetmisajast minutijagu vähem. Nii saad tulemuseks õige küpsusastmega pasta, mis süües veel veidi hamba all vastupanu osutab. Selline pasta jääb toidus palju maitsvam, kui pisut ülekeedetud ja liiga pehme pastatoode. Kasutada võib ka värsket pastat, mida otsi külmletist. Selle keetmisaeg on hästi lühike (tavaliselt mitte rohkem kui 1-3 minutit) ja tulemus jääb eriti mõnusalt siidine. Kes aga tervislikumat varianti soovib, võib kasutada täisterapastat.

Lõhepasta brokoliga kooreses kastmes
Kogus: 2-le
Valmistamisaeg: 20
minutit
160 g fettuccine
and linguine pastat (sobivad ka
spagetid)
300 g lõhefileed, tükeldatuna
300 g brokolit, väikeste õisikutena
1 šalottsibul, hakituna
3 küüslauguküünt, hakituna
50 ml valget veini
2 dl köögikoort
Värskelt riivitud parmesani
sidrunimahla
Veidi võid
Oliiviõli
Soola ja pipart
Keeda pasta soolaga maitsestatud vees vastavalt pakendi
juhistele. Umbes paar minutit enne pasta valmimist tõsta pastakeeduvette ka brokoli.
Kurna sõelal nii pasta kui brokoli. Tõsta veidi pastakeeduvett kõrvale.

Maitsesta lõhe soola ja pipraga. Kuumuta pannil oliiviõli ja
või. Küpseta lõhetükke mõni minut, kuni need on küpsed. Tõsta pannilt ära. Lisa
pannile vajadusel veel õli ja võid ning hauta keskmisel kuumusel sibulat mõned
minutid. Lisa küüslauk ja hauta veel minutijagu. Kalla pannile valge vein ja
kuumuta läbi. Lisa koor ja lase keema tõusta. Maitsesta kaste soola, pipra ja
sidrunimahlaga. Tõsta lõhe pannile tagasi ja sega kastme sisse. Kuumuta veel
paar minutit ning sega siis juurde eelnevalt keedetud pasta ja brokoliõisikud.
Sega, kuni pasta ja kaste on ühtlaselt segamini. Kui pasta jääb liiga kuivaks,
lisa veidi eelnevalt kõrvale tõstetud pastakeeduvedelikku. Tõsta pasta
taldrikule ja puista peale veel täiendavalt parmesanilaaste. Serveeri kohe ja
serveerides lisa värsket basiilikut.



Postitus sündis koostöös Peetri Lõheäriga. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.