Lihtne kohvimaitseline karamellijäätis

Esileht / Määramata / Lihtne kohvimaitseline karamellijäätis

Ometi kord on käes selline suvi, mis annab igati legaalse põhjuse ja põhjenduse jäätist süüa. Loomulikult on kõige-kõige maitsvam isetehtud jäätis ja meie ühe suureks lemmikuks on saanud kohvimaitseline karamellijäätis. Teen juba mitmendat portsu. Hästi mõnus maitsete kooslus, kus mõrkjas kohvimaitse ja külluslikult magus karamell koos ilusa duo moodustavad. Muus osas on aga tegemist hästi lihtsa valmistuskäiguga neljast komponendist koosneva jäätisega ja soovi korral võib Vana Tallinna ka välja jätta (kui on näiteks plaanis lastele seda jäätist pakkuda). Jäätisemasinat see ka ei vaja. Ainukesteks töövahenditeks on mikser, vahustamiskauss ja külmutamiseks vajalik karp.

Karamelli-kohvi jäätis
8 dl 35%-list koort
2×300 g pakk karamellist kondenspiima
2×35 ml hästi kanget espressokohvi (mina eelistan Lavazza ubadest valmistatud kohvi)
2 sl Vana Tallinna likööri
Vahusta koor koos kondenspiimaga õhuliseks ja pehmeks vahuks. Väldi ülevahustamist. Lisa espressokohv ja liköör ning sega läbi.
Kalla plastist karpi või muusse sobivasse nõusse ja aseta sügavkülma. Külmunud jäätis tõsta ca 15 minutit enne serveerimist toatemperatuurile ja tõmba kuuma vette kastetud jäätiselusikaga jäätisest pallid. Paku kohvi juurde või kasuta jäätist koore või piima asemel kuuma kohviga.

Sellist jäätis sobib pakkuda kohvikõrvaseks, maiasmokad võivad aga seda hoopis kohvikoore asemel kasutada ja heale kangele kohvile õhe pallikese peale sättida.

Postitus sündis koostöös KAFO-ga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.