Suvikõrvitsa salat parmesanilaastudega

Esileht / Määramata / Suvikõrvitsa salat parmesanilaastudega

Suvikõrvitsahooaeg on täies hoos ja mõnusalt mahlased otse peenralt korjatud suvikõrvitsad on hetkel pea kohustuslik komponent igal söögikorral. See lihtne kergelt sidrunihapuka kastmega suvikõrvitsasalat on olnud minu lemmikuks juba aastaid. Salatit sobib teha just siis, kui suvikõrvitsad on väikesed ja õrna ihuga. Talvisest viljadest sedavõrd hõrku salatit paraku ei saa. Seepärast tasuks just praegu nautida neid suviseid õrnu ja mahlast pakatavaid vilju niipalju kui vähegi võimalik. Vähemalt meie oleme küll jätkuvalt suvikõrvitsalainel ja hetkel ei kavatse kurssi muuta 😉

2 keskmise suurusega noort suvikõrvitsat (ca 300-400 g kokku, võimalusel nii rohelist kui kollast)
2 sl sidrunimahla
3-4 sl oliiviõli
peotäis kõrvitsaseemneid, röstituna
50 g parmesani juustu. õhukeste laastudena
värskeid mündilehti, basiilikut ja suvikõrvitsaõisi, hakituna
soolahelbeid
värskelt jahvatatud musta pipart
Soovi korral tšillipipart, peeneks hakituna
Sega väikeses kausis sidrunimahl, oliiviõli, sool, pipar ja soovi korral ka hakitud tšillipipar ühtlaseks kastmeks.
Tõmba suvikõrvitsast kartulikoorimisnoaga õhukesed ribad. Puista peale veidi soola ja jäta umbes kümneks minutiks seisma. Kuivata siis eraldunud mahl köögipaberi abil. Aseta suvikõrvitsaribad kaussi, lisa lisa röstitud kõrvitsaseemned, väiksemaks rebitud münt, basiilik ja suvikõrvitsaõied. Kalla peale salatikaste ja sega läbi. Tõsta serveerimistaldrikule ning puista peale õhukesi parmesanilaaste.
Serveeri kas iseseisva kerge roana või tugevama toidu juurde kõrvalroana.

Sellisele salatile võid ise juurde sättida meelepäraseid lisandeid. Kui soovid veidi toitvamat salatit, lisa näiteks õhukesi prosciutto-ribasid, paremesani võid asendada vürtsikama pecorino juustuga, päevalilleseemnete asemel võid kasutada aga näiteks röstitud pähkleid (piiniaseemned sobivad siia kooslusesse väga hästi).

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.