Burgundia pada

Esileht / Määramata / Burgundia pada

Üks hästi mõnus ja lihtne toit, puhas klassika Prantsusmaalt, mille headuses võib kindel olla.

Vaja läheb ca 700-1000 grammi kondita loomaliha.
Parim on fileest, eriti hea jääb sisefileest (jäta keskmine osa fileest alles, see on liiga hõrk, et hautada), 6 väiksemalt sibulat, mõned küüslauguküüned, paar porgandit, paar lehte loorberit, umbes pool pudelit punaveini, pool klaasi vett, kuivatatud ürdisegu (minu lemmik on NoMu Provancale’i segu,sobib hästi ka prantsuse ürdimaitseaine), üks purk purustatud tomatikonservi. Originaalretsept on seentega (nt soolatud ja eelnevalt leotatud), aga kuna minu lapsed seeni ei söö, siis jäid need ära)

Tegevuskäik selline: pane paksupõhjalise poti põhja tiba õli ja kuumuta selles sibul ning kuubikuteks lõigatud veiseliha. Lisa küüslauk, porgand, loorber, vein, vesi, sool ja pipar, tomatipasta ning ürdisegu ja lase vaiksel tulel podiseda vähemalt 1,5 tundi. Mina lasin üle poole ajast ilma kaaneta haududa, siis keeb mõnusalt kokku ja maitse muutub intensiivsemaks.
Kui liha pehme, puista peale tubli peotäis siledalehelist peterselli ja paku koos ahjujuurikate ja/või (ahju)kartuliga.
Ja järgmisel päeval maitseb see pada ka imehästi (eeldus on muidugi see, et kõike ära ei sööda).

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.