Piparkoogimaitselised mandlid

Esileht / Määramata / Piparkoogimaitselised mandlid

Magusate ja piparkoogimaitseliste mandlite tegemine ja sõpradele kinkimine on olnud meie pere jõulutraditsiooniks juba mitu head aastat. Sinna juurde sobivad hästi nimelised isetehtud piparkoogid ja mõnus soe jõulukingitus on olemas.

Mandlite tegemine on väga lihtne. Vaja läheb ca 300-400 grammi mandleid, 1 dl pruuni suhkrut (mina kasutasin Billington´si rafineerimata suhkrut), üks munavalge, 1 tl piparkoogimaitseainet, 1 tl kaneeli, lusikaotsaga soola ja tiba vett vajadusel. Võib ka kakaopulbrit panna või siis kardemoni või muskaati vms – iga kord saab veidi erineva maitsenüansi.
Seda esmalt suhkur maitseainetega ja soolaga. Lisa lahtiklopitud munavalge ja kui segu muutub liiga paksuks, siis veidi vett. Sega mandlid saadud seguga ja laota laiali küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Kuumuta ahi 160-180 kraadi peale (sõltuvalt, kui “kuuma kõhuga ahi on), pane mandlid ahju. Algul sega ca iga viie minuti tagant mõned korrad, et mandlid omavahel känkraks ei kleepuks. Ahjus peaksid mandlid olema kokku ca 15-20 minutit (ahjus jääbki segu veidi nätskeks, välja võttes muutub kate aga krõbedaks). Võta välja ja lase veidi jahtuda ja pudista siis veel kokkukleepunud mandlid omavahel lahti. Soovi korral võid ahjust välja võttes veel suhkrut ja kaneeli lisaks peale pudistada.

Ja siis pane ilusasse kotti või karpi ning kingi oma sõpradele!

Erinevat valikut mandleid leiab näiteks Germund.ee valikust, kust võib soovi korral kasvõi kiloga neid osta. Jagub kohe mitmeks-mitmeks kingituseks.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.