Kanasupp klimpidega

Esileht / Määramata / Kanasupp klimpidega

Vana head klassikat ärgitas mind tegema mu vanim poja, kes tellis nende valgete asjadega suppi. Kui juba nii olulised terminid nagu “klimbid” hakkavad mälust kustuma, siis on tagumine aega viga parandama hakata.


Alustasin sellest, et poolitasin ühe broileri (supi jaoks võib olla veidi väiksem, nii 1+ kg) ja pruunistasin selle eelnevalt kuumutatud pannil. Pannilt tõstsin kana potti ja panin samale pannile tükeldatud supijuurikad – seekord porgand, pastinaak ja porru. Need pruunistasin ka veidi ära ja panin potti kana juurde. Siis peale külm vesi, nii et kogu kupatus on veega kaetud. Lisaks pane juurde mõned terad vürtsi ja mõned lehed loorberit. Mul oli kapis ka mitte esimeses värskuses tüümiani, viskasin ka need varred puljongisse ja sobis väga hästi.
Pane pott tulele ja kui tekib peale vaht, riisu see ära. Soola lisa ka. Lase mõnuga keeda, minul podises üle 1 tunni.
Väga hea supi saab ka broileririnnakust, selle plussiks on see, et kontidel on ainult fileeliha ja kui supikanaga kaasneb suur hulk nahka ja sisikonda, siis rinnakust tehtud supp on “puhas tegu”. Samuti sobivad koivad, kintsud jm.
Samal ajal koorisin ära mõned porgandid ja kartulid ning lõikasin tükkideks ja valmistasin klimbitaigna.

Klimpide jaoks on vaja paar lusikatäit sulavõid, 1 lahtiklopitud muna. Sega muna ja või, lisa veidi soola, ca pool klaasi kas piima või ka kanapuljongit, jahu niipalju, et tuleks üsna paks tainas. Tainas peab olema lusikaga vormitav ja kindlasti sellise paksusega, et ei valgu ise laiali.
Kui kana on keenud, siis kurna puljong läbi sõela. Pane puljong uuesti potti, lisa sinna puljongi sisse esmalt tükeldatud porgand, lase keeda ca 5 minutit, siis lisa kartul ja mõne minuti pärast hakka lisama klimpe. Võta lusikaga paras ports klimbitainast, pane kuuma supi sisse ja lase lusika küljest lahti vajuda. Võid ka kahe lusikaga teha s.t. teise lusikaga lükkad lahti. Klimbid on valmis siis, kui tõusevad supi pinnale.Kui supi sisse pannes kipub tainas ikkagi laiali lagunema, lisa veel tiba jahu.
Tükelda kana ja pane ka supi sisse (mina võtsin naha ära ja see läks koerale).
Puista peale hulganiselt maitserohelist, võid lisada ka pipart ja hapukoort.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.