Grillitud maks ja üht-teist sinna juurde

Esileht / Määramata / Grillitud maks ja üht-teist sinna juurde


Grillitud maksa jaoks läheb vaja:
Veisemaksa ca 500 grammi, sibularõngaid (mida rohkem, seda uhkem), palsamiäädika kreemi (väga hea on sidruniga variant), veidi mett, rosmariini (kas värsket või kuivatatud), soola ja pipart.
Lõika maksalt kelmed ja viiluta hästi õhukesed maksatükid. Hõõru värske rosmariin uhmris peeneks või haki väikesteks tükkideks. Sega rosmariin ja palsamiäädika kreem vedela meega ning pane õhukeseks viilutatud maks ja sibularõngad sinna sisse marineerima (miinumum 1 tund).
Grilli maksa koos sibulaga ja ära üle küpseta. Tulemus peaks jääma mitte liiga kuiv, vaid mahlane. Grillimise ajal võib maksa ka marinaadiga kasta. Kui ühelt poolt grillitud, saputa peale soola ja pipart. Hiljem teisele küljele ka. Väga maitsva tulemuse saab ka vahtrasiirupiga marineerides (palsamikreemi asemel)

Lisandiks sai seekord tehtud grillitud rukki-rieskat. Rieska vahele määrisin omavalmistatud pestot ja kitsejuustu. Siis kaks poolt kokku ja grillile täpselt niikauaks, et juust kahe rieska vahel ära sulaks. Lõika sektoriteks ja söö soojalt. Rieska asemel võib kasutada ka tortillasid ja sinna vahele juustu panna ning siis grillida. Võib proovida erinevaid juustusid, valgehallitus, sinihallitus vms

Teise lisandina tegime grillitud baklažaani mozzarella ja päikesekuivatatud tomatiga. Lõika baklažaanist ca 1 cm paksused rattad ja saputa peale veidi soola. Lase seista 20 minutit ja kuivata köögipaberiga tekkinud piisad ära. Piserda oliiviõliga ja pane grillile. Kui ühelt poolt on grillitud, keera ümber ja aseta peale basiilikuleht, mozzarellalõik ja kõige peale päikesekuivatatud tomat. Hoia grillil, kuni mozzarella sulanud ja baklažaan küps. Peale võib veel saputada soola ja pipart, aga seda võib igaüks ka vastavalt oma maitsele teha.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.