Hiidkrevetid ingveri ja küüslauguga

Esileht / Määramata / Hiidkrevetid ingveri ja küüslauguga

Meil on reeded need päevad, kus lubame endale vahel midagi head. Kas naudime siis koos suurema seltskonnaga või sööme mehega kahekesi. Üheks tihti kordamisele tulevaks roaks on olnud hiidkrevetid. Üks minu lemmikuid juba aastaid.

Vaja oleks siis esmalt hiidkrevette. Seekord tegin tooretest sabadest. Sobivad ka terved hiidkrevetid ja võib teha ka eelkuumutatud variandist. Prismades on külmutatuna kõige parem valik hiidkrevette nii terveid kui sabasid, kusjuures hind ei ole väga hull.
Esmalt sulata krevetid ja kalla liigne vedelik ära. Pannile kalla tubli sorts oliiviõli, sinna sisse pane paar küüslaugu küünt, üks tshillipipar, pöidlasuurune jupp tükeldatud ingverit ja eelnevalt sulatatud hiidkrevetid. Kuumuta mõlemalt poolt mõned minutid. Kuumutamise käigus saputa peale veidi soola ja pipart ning pigista sidrunimahla. Kui krevetid valmis hakkavad saama, siis puista veel üks hea peotäis hakitud siledalehelist peterselli peale. Kalla taldrikule ja pigista veel veidi sidrunimahla peale.
Söö koos ciabatta või muu saiaga, siis saad hea vedeliku ka saiaga kokku riisuda.
Naudi hea külma valge veiniga (sinna peaks sobima hea happesusega veinid, kas sauvignon blanc või riesling või kuiv vahuvein)

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.