Rabarberi crumble

Esileht / Määramata / Rabarberi crumble

Hästi lihtne ja hästi maitsev magustoit. Ingliskeelsetes kokaraamatutes kohtab päris sageli crumble’i tüüpi magustoite. Sealt tekkis siis idee ära proovida ja tuleb tunnistada, et proovimise hetkest alates on crumble’id meil nüüd au sees. Hapu täidis on selle kooslusega parim.


Pildil oleva rabarberi crumble’i jaoks võta ca pool kilo rabarberit. Lõika tükkideks ja laota koogivormi põhjale. Sega kas tavalise või fariinisuhkruga (annab karamellisema maitse). Juurde võid lisada veel veidike kas kuivatatud või värsket riivitud ingverit või maasikaid või martsipani või pähkleid vms. Minu variant sai tehtud ingveriga, mulle hästi meeldib rabarberi ja ingveri maitseduo.
Rabarberite ja suhkru peale laota lihtsalt purukoogi puru (mis need kogused võiksid olla – veidi vähem kui pool pakki võid, ca 100 ml suhkrut ja 200 ml jahu. jahu võid osaliselt ka kaerahelvestega asendada). Näpi ained läbi, et tekib puru. Puru jaota ühtlaselt rabarberitele ja pista kogu kupatus ahju. Küpseb ca 200 kraadi juures umbes 0,5 tundi või veidi rohkem.
Söö koos vaniljejäätise või vaniljekastmega. Kuum hapukas rabarber ja külm magus jäätis – oi kui hästi see maitseb 😉

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.