Soojad võileivad

Esileht / Määramata / Soojad võileivad

Soojad võileivad laupäeva hommikul on meie pere traditsioon juba mõned aastad. Pannkoogid on pühapäevase päeva püha üritus. Samas on ka laupäeva hommikutel aega rohkem kui tööpäeviti ja toas leviv mõnus lõhn võiks ühe nädalavahetuse sisse juhatada küll.

Oleme asja lahendanud nii, et ahju läheb plaaditäis võileibu. Soolase käigu moodustab kodujuustu-pesto soe võileib ja maiustamiseks kohupiimasai.

Soolased võileivad: riivin tüki juustu (väga hästi sobib ka sinihallitusjuust), segan kodujuustuga, lisan paar lusikatäit pestot (eriti maitsev on isetehtud pestoga), majoneesi ja/või hapukoort, vajadusel ka soola-pipart. Võib lisada ka singitükke ja üleüldse võib lasta fantaasial lennata. Segu määrin mustale leivale või täistera leivale. Peale sobib saputada kas värskeid või kuivatatud ürte. Ja siis ahju!

Magusad saiad: neid tegi juba minu ema ja nii need traditsioonid edasi kanduvadki. Röstsaiale panen hea portsu kohupiima (eriti mõnus on Farmi sidruniga kannus kohupiim), määrin laiali ja keskele törts haput moosi (seekord oli jõhvika toormoos). Kohupiima võib segada ka ühe lahtiklopitud munaga, lisada rosinaid, kaneeli vm meelepärast. Samas on väga hea ka niisama. Ja ka need saiad ahju!

Ja nädalavahetus võibki alata

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.