Isetehtud pasta

Esileht / Määramata / Isetehtud pasta



Ei ole midagi lihtsamat ja mõnusamat, kui isetehtud värske munapasta.
Kes korra proovinud, see saab aru, mis vahe on hallil jahusel makaronil ja värskelt valmistatud munapastal. Suvisel ajal, kui ürdid peenral kasvamas, polegi mõtet pastakastmega üle pingutada. Piisab kvaliteetsest oliiviõlist, ürtidest (näiteks salveist), küüslaugust ja kvaliteetsest parmesanist.

Pasta retsept on väga lihtne (kolmele inimesele):
3 muna
300 grammi jahu (saadaval on ka spetsiaalne pastajahu, peaks olema “00 tüüpi jahu)
Kui neljale inimesele, siis 4 muna ja 400 grammi jahu ja sama loogikaga edasi.
Jahust tuleb moodustada pesa ja sinna sisse munad lahti lüüa. Seejärel sõtkuda jahu munaga segamini seni, kuni moodustub ilus ühtlane tainakera. Tainas tuleb rullida ühtlaseks õhukeseks leheks ja sellest siis vastavalt soovile rullikeeratuna lõigata paraja laiusega pastaribad (tulemuseks on tagliatelle). Eriti lihtne on asi siis, kui on olemas pastamasin, siis tuleks toodud tainakogus pooleks teha ja hakata masinast läbi rullima, iga korraga pressi numbrit suuremaks keerates kuni viimase või eelviimase astmeni välja (ravioolide puhul ei soovita viimase astmeni tainast rullida, kipuvad augud sisse tulema, piisab eelmviimasest tasemest).
Keeta tuleb seda pastat ca minuti ja vee soolasus peaks olema vahemereliselt soolane ehk siis üsna-üsna palju soola tuleks keeduvette panna.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.