Pisut patused ploomid

Esileht / Määramata / Pisut patused ploomid

Üks mõnus ploomihooaja magustoit. Parajalt magus ja mõnusalt hapukas. Tasub kindlasti proovida. Inspiratsioon pärineb Ploomi- ja kirsitoidud raamatust.


Vaja läheb: igale sööjale 3-4 head küpset ploomi, (fariini)suhkrut igale sööjale 1-2 korralikku supilusikatäit vastavalt sellele, kui hapud on ploomid ja kui magus peaks olema lõpptulemus, ploomimehu, sidrunimahla, Vana Tallinna likööri, võid, vaniljejäätist, mandlilaaste.

Tee nii: sulata keskmisel kuumusel pannil hea törts võid (no näiteks veerand või kolmandik pakki), lisa suhkur ja sega kuni suhkru sulamiseni. Fariinisuhkur annab mõnusa karamellise lisamaitse, aga sobib hästi ka tavaline suhkur. Pane või-suhkru segusse ploomid, lisa ploomimahl ja mõnus sorts likööri ka. Kuumuta ploome mõlemalt poolt segus kuni nad pehmed on. Lisa lõpus veel sidrunimahl. Pane segu kaussi või pokaali, sinna peale vaniljejäätis ja puista soovi korral üle mandlilaastutega.

Tarvitada koheselt, et soe ploom ja külm jäätis seguneda ei jõuaks ja temperatuure ei ühtlustaks 😉 Pildil ongi jäätis juba veidi liiga sulanud, fotograaf oli vist veidi uimane.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.