Kukeseenepirukas

Esileht / Määramata / Kukeseenepirukas

Selle retsepti leidsin 100 Rooga sarja Seeneraamatust. Kukeseenepirukat olen ka enne teinud, kuid selle retsepti koostisaineid vaadates tundus, et väärib katsetamist ja sisetunne ei petnud. Väga mõnus pirukas on. Suvikõrvits teeb täidise mõnusalt mahlaseks ning kitsejuust lisab samas parajalt krehvtisust. Kodujuustu pigem jätaksin ära, erinevaid tekstuure ja maitseid läheb natuke liiga paljuks. Selle asemel kasutasin kas ricottat (sulandub nii täidisesse, et pole arugi saada) või siis jätaksin kohupiimalise üldse ära.

Tainas: 3 dl jahu, 150 grammi võid, 1 muna, 1 tl soola, 1 tl küpsetuspulbrit. Sega esmalt kuivained, siis lisa või ja muna ning sega ühtlaseks taignapalliks ning suru lahtikäiva vormi põhja ja äärtele (mina panin alla veel küpsetuspaberi ka). Küpseta ca 15 minutit.

Täidis: 1 keskmise suurusega suvikõrvits, ca 250 grammi kukeseeni, 2 väiksemat või üks suurem sibul, paar küüslauguküünt, 200 grammi kodujuustu (võid ka ära jätta), 3 muna, 2 dl kohvi- või vahukoort, 100 gr juustu, 100 gr kitsejuustu.

Prae pannil kukeseened koos hakitud sibula ja küüslauguga läbi ning lisa tükeldatud suvikõrvits. Lisa soola ja pipart maitse järgi ning hauta, kuni suvikõrvits on klaasjas. Jahuta veidi maha ning lisa segule lahtiklopitud munad, kohvikoor, kodujuust ja juust. Sega kõik läbi ja vala eelküpsetatud põhjale. Peale riivi või pudista kitsejuustu. Küpseta ca 30 minutit kuni pirukas on pealt ilus pruun.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.