Tiramisu. See kõige parem :)

Esileht / Määramata / Tiramisu. See kõige parem :)

Tiramisu retsepte on lõputult palju, variatsioonid algavad keelekese küpsisest ja lõpevad kõikvõmialike marjade ja muu kraami lisamisega. Tiramisu’liste võimalusterohkusest annab tunnistust kasvõi seegi, et hiljuti ilmus Angeelika Kangilt terve raamat, millel nimeks Tiramisu. Kindlasti on mõnus katsetada ka komponeerida. Värsked vaarikad tiramisu lisandina on imehead.
Teisalt ei saa üle ega ümber originaalretspti täiusest. Kui kõik maitsed ikka nii hästi paigas ja magusroa enda olemus nii kurgulage paitavalt siidine…mmmm… need meie väikesed igapäevased naudingud.
Väga palju retsepte on ka vahukoorega, kuid minu katsetused on ikka jälle tagasi toonud selle kõige autentsema tiramisu juurde, kus mascarpone kreemisus saab õhulisuse vaid munavalgest ja minu jaoks on vaid see kõige-kõigem.

Vaja läheb: musta värskelt valmistatud kanget kohvi (parim on espresso) ca 100 ml ehk pool tassi, Amaretto likööri 1 spl (kuna kodus muud ei olnud, siis mina panin viimane kord Vana Tallinnat ja oli ka väga ok, olen teinud ka konjakiga), Savoiardi ehk Ladyfinger’i küpsiseid ca 16 tk, 3 muna, 3 spl suhkrut, 250 grammi Mascarponet (eelista alati Itaalias valmistatuid), vaniljesuhkrut, pealeraputamiseks kas mõru kakaod või mõrushokolaadi.

Valmistuskäik: sega liköör kohvi sisse ning pane Ladyfinger küpsised (üldiselt on neid õigeid küpsiseid juba päris hästi kaubandusest saada) segu sisse. Tegutse üsna kiiresti, üks pool 1 sekund ja teine pool 1 sekund, kui liiga läbi vettib, jääb lõpptulemus vesine. Pane immutatud küpsised kas suure vormi põhja või tee portsuna klaasidesse või pokaalidesse. Kui paned väiksemasse nõusse, murra küpsised pooleks.

Eralda munakollane munavalgest. Vahusta munakollased koos suhkruga helekollaseks vahuks. Sega munakollased mascarpone hulka või ka vastupidi 😉 Vahusta munavalged tugevaks vahuks, lisa mascarpone-munakollase segule. Sega kõik ettevaatlikult läbi ning pane see mass siis küpsistele.

Peale saputa kas mõru kakaod või riivi tumedat shokolaadi. Lase seista külmas vähemalt mõned tunnid kuni üleöö.

Uskumatult lihtne ja ebamaiselt hea

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.