Tomatiga saiad ehk bruchettad.

Esileht / Määramata / Tomatiga saiad ehk bruchettad.

See mu üks lemmikuid ka, aga bruchettasid on mõtet AINULT heade tomatitega teha. Ehk teisisõnu siis praegu on just saabunud bruschetta-hooaeg ja tomatid on magusad 😀
Paraku sellist maitset, nagu Itaalias kesksuvel tomatitel ehk siis ka nende tomatitega tehtud bruchettadel on, et ole võimalik kusagil mujal 100%-liselt saavutada. Aga no natuke sinnapoole on ka Eestimaistest küpsetest tomatitest tehtud variant.


Tee nii: võta kas ciabattat vms itaalia leiva tüüpi küpsetist ja lõika ca 1 cm paksuses viilud. Piserda peale oliiviõli ja pista ahju. Veel parema tulemuse saad, kui röstid saiad grillil. Küpseta kuni krõbedad. Võta ahjust välja ja hõõru küüslauguküünega saiad kokku.

Katte jaoks lõika hea küpse tomat kuubikuteks, rebi sisse basiilikut, piserda veidi oliiviõli. Mina panen soola ja pipart esmalt saiale ja siis paar keerdu veskist veel tomatikatte peale ka. Aga võid soola ja pipra ka otse tomatile juurde segada. Piserda veel oliiviõliga üle ja söö kohe, muidu vettivad saiad läbi.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.