Üks lihtsalt mõnus salat (Nizza salati tüüpi)

Esileht / Määramata / Üks lihtsalt mõnus salat (Nizza salati tüüpi)


Vahel tuleb jälle see kooslus meelde ja siis teeme mõnusa kerge õhtusöögi.

Salatisse läheb vaja: erinevaid rohelisi salateid, rebi taldrikupõhjale. sobivad pea kõik salatid, aga eriti mõnus on rooma salat. Sinna peale lõika mõned tomatisektorid. Siis prae võiga värskeid pisikesi kartuleid ja pane salatipadjale. Sinna peale kergelt läbikeedetud rohelised kaunoad. Siis laota salatile tuunikala (suured tükid õlis on kõige parem) ja sektoriteks lõigatud keedetud muna. Hästi sobivad sinna ka oliivid ja põhimõtteliselt võib erinevaid aedvilju lisada vastavalt sellele, mis parasjagu kodust leida on.

Salatikaste valmistan nii, et segan oliiviõli (2/3) ja palsamiäädika (1/3). Kastesse lisan veel soola ja mett. Kallan kaste salatile peale, soovi korral võid veel sidrunimahlaga salati üle piserdada ning soola ja pipart raputa peale ka täpselt maitse järgi.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.