Lumepallisupp

Esileht / Määramata / Lumepallisupp

Tõeliselt nostalgiline klassika. Vanaema juures maitses see magustoit nii-nii hästi.
Kahjuks olid pildil oleva lumepallisupi puhul kasutatud munad talviselt kahvatu munakollasega (kuigi olid talumunad), vanaema tehtud lumepallisupp oli veel erksalt kollase sametise vedelikuga, kus valgete pilvetompsudena sees munavalgevahu pallid. Otseühendus lapsepõlvega 🙂


Vaja läheb liiter piima, 4 muna, 125 grammi suhkrut, üks teelusikatäis vaniljesuhkrut ja sama kogus maisi- või kartulitärklist.
Pane munavalged ja -kollased eraldi kaussidesse. Munavalgetele lisa paar supilusikatäit suhkrut ja vahusta korralikult tugevaks vahuks. Aja potis keema piim ja vaiksel tulel olles pane sinna lusikaga munavalgest pallikesi. Lase keeda ühel ja teiselt poolt ning võta siis välja (vahukulbiga on kõige parem). Ülejäänud suhkur ja vaniljesuhkur lisa munakollastele, vahusta helekollaseks vahuks, sega hulka ka tärklis ning kalla sellele segule veidi kuuma piima peale (kui kallad kohe munakollase vahu kuuma piima sisse, siis saad omleti). Sega piima ja munakollase vaht kausis ja kalla nüüd see segu kuuma piima sisse, sega pidevalt ja lase segul pakseneda, kuid ära keeda. Kui segu on piisavalt sametine ja veidi paksenenud, pane see magustoidukaussidesse ning peale tõsta lumepallid.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.