Mojito toorjuustu kook

Esileht / Määramata / Mojito toorjuustu kook

Üle pika aja üks vauuu-elamus kookide valdkonnast. Juustukookide raamatut lehitsedes jäi mitmel korral pilk peale just sellele koogile (no kes ei armastaks mündi värskuse, demerara kirbemagusa ja laimi mõnusa erkhapu maitse kooslust). Nüüd siis sai mõte teoks tehtud. Aitäh Liale ja Angeelikale mõnusa idee eest 🙂
Sobib väga hästi minusugusele, kes imal-magusate kookide suur sõber ei ole. Pigem meeldivad just sellised maitseüllatajad, kus rohkem tegelasi kui ainult suhkur 🙂
Mojito koogi täidises olid ilusti olemas kõik selle suurepärase kokteili komponentide maitseomadused. Toimiv kooslus igal juhul!


Tegin koogi valmistamise käigus väikesed mugandused ja minu Mojito kook sai selline:
Põhi
200 grammi Digestive küpsiseid
50 grammi võid.
Purusta küpsised, sega sulatatud võiga ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi põhja.
Täidis
450 gr ehk 3 pk Farmi maitsestamata toorjuustu
200 gr Demerara suhkrut (mul läks pooleks molassisuhkruga, kuna Demerara sai otsa, seepärast sai koogi täidis vist ka veidi tumedam, kui ainult Demeraraga)
1 väike pakk vahukoort
suur peotäis mündilehti
3-4 laimi
2-3 dl vett
3 spl želatiini.


Esmalt keeda siirup – selleks pane potti vesi, mündilehed (võib ka koos varrega, tuleb eriti tummine tulemus), Demerara suhkur ja 3 laimi riivitud koor. Lase keema tõusta ja pane siis vaiksele tulele ca 30 minutiks. Jahuta ja kurna läbi sõela. (Väga mõnusa maitsega siirup – seda tuleks juurde keeta ja siis erinevate toitude maitsestamiseks kasutada!)
Pane želatiin veega likku ca 10 minutiks ja kui on piisavalt paisunud, sulata madalal kuumusel seni, kuni tükid on lahustunud. Kalla želatiinile juurde 3 laimi mahl ja sega hoolega.
Vahusta vahukoor.
Lisa želatiini-laimimahle segule veel mõned lusikatäied siirupit ja sega želatiinisegu ja ülejäänud siirup siis toorjuustuga. Lisa lõpuks ettevaatlikult vahustatud vahukoor.
Vala põhjale ja pane külma tarretuma.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.