Tom Kha ehk kookospiima-kanasupp

Esileht / Määramata / Tom Kha ehk kookospiima-kanasupp

Hästi lihtne argipäevaõhtu toit ehk siis valmib tõeliselt kiirelt ja maitseb vaatamata kiirmenetlusele väga hõrgult.
Tegelikult on selle supi päris korrektne nimi Tom Kha Gai (kus on siis ära nimetatud nii kookos, kana kui ka galangal, mis siin retseptis on ingveriga asendatud).
Algselt oli supi kohustuslikeks komponentideks kookospiim, sidrunihein, kana ja galangalijuur. Mida laiemalt see suurepärane supp levinud on, seda rohkem mugandusi algne originaalretsept on saanud. Mõned lisandunud komponendid on suppi veel mõnusamaks teinud (nt krevetiga variant meeldib mulle väga)

Mulle meeldib just see isetehtud variant, mitte Tom Kha valmissegu kasutamine. Siintoodud retsepti järgi tehtud supp jääb mõnusalt mahe ja puhaste maitsetega. Veidi tagasihoidlikum maitsekooslus tavapäraste Tai toitude magus-soolane-terav-hapu maitsesümfooniate kõrval.
Eelnevalt oleks vaja koju hankida:
Kafiirlaimi lehti (neid on viimasel ajal kuivatatuna päris hästi juba võimalik leida, Stockmann, Solaris, Piprapood, Kaubamaja) või sidrunheina. Võid kasutada ka mõlemaid. Minul läksid mõlemad.
Pöidlasuurune jupp värsket ingverit (õige oleks galangalijuur, aga lihtsamalt kättesaadava ingveriga on ka väga hea)
1 punane tšillipipra kaun
500 ml kookospiima (mulle maitseb väga Prisma Rainbow sarja kookospiim, väga kreemine ja rikkaliku maitsega)
koriandrit
2 kanafileed (ca 300 grammi)
soovi korral ka šampinjone või krevette
2 spl kalakastet
laimimahla
soola
kanapuljongi fondi või puljongikuubikut
Tee nii:
pane pikkupidi lõigatud sidrunheina varred ning/või kafiirlaimi lehed umbes klaasitäie kanapuljongiga potti. Lisa peeneks hakitud (ja seemned välja võetud) tšillipipra kaun, tükeldatud ingver (või galangalijuur) ja kookospiim. Keeda vaiksel tulel kümmekond minutit.
Lisa tükeldatud kana, kalakaste, laimi mahl, vajadusel soola maitse järgi ja lase veel ca 3-5 minutit keeda. Kui kasutad seeni või krevette, pane need veidi enne valmimist supi sisse.
Serveerides õngitse kafiirlaimi lehed ja sidrunheina varred välja.
Saputa peale hakitud koriandrit ja serveeri kuumalt.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.