Afgaanipärased lihapallid koriandritšatniga

Esileht / Määramata / Afgaanipärased lihapallid koriandritšatniga

Vahel on nii, et retsepti vaadates hakkab kujutlusvõime koheselt tööle. Maitsekooslused tunduvad sedavõrd hästi harmoneeruvat. Siis tekib mul sageli vajadus järele kontrollida, kas ettekujutlusvõimes koostatud maitse vastab sellele, mis tegelikkuses saavutatuda võimalik. Samasugune jada käivitus siis, kui nägin afgaanipäraste lambaliha varraste retsepti (blogist, mida peavad kaks USA-s elavat afgaani päritolu sõbrannat). Kahjuks või õnneks oli mul kodus ootamas just lamba-veise hakkliha. Originaalretseptis on ikka puhas lammas ise igasugu hakkimiseta. Seetõttu ei suundunud turule lambaliha tooma, vaid tegin retsepti läbi väikeste mugandustega ja lubadusega, et järgmisel korral proovin seda juba õige lihaga.

Panen siia kirja 2 erinevat valmistusvarianti samade koostisosadega – üks siis lambalihale ja teine hakklihale.
Vaja läheb:
500 grammi lambaliha või 500 grammi hakkliha (kui on võimalik kätte saada, siis lambasisaldusega hakkliha)
1 tl jahvatatud kurkumit (teistes keeltes turmeric powder, tamarindpulver, safran des indies)
1 tl jahvatatud vürtsköömneid (cround cumin, ground jeera)
2 purustatud küüslauguküünt
1 dl maitsestamata jogurtit
sidrunimahla
soola, pipart
hakklihaga variandile lisa ka 1 spl jahu
soovi korral 1 tl jahvatatud sumakki (annab hapu lisanüansi)
Kõiki maitseaineid leiab Piprapoest.
Kui teed lambalihast, siis lõika parajad tükid grillimise jaoks ca 2×3 cm. Sega muud koostisained ja pane liha marinaadi vähemalt 3 tunniks. Lükka liha puust varraste otsa ja grilli või küpseta ahjus grillelemendi all.


Kui teed hakklihast, siis sega hakkliha hulka kõik koostisained. Vormi märja käega kreeka pähkli suurused lihapallid ja aseta kas grillile või ahju maksimumkuumusele grillrežiimile, kuni lihapallid pruunistuvad.
Serveeri koos koriandri-mündi tšatniga, mille retsepti leiad SIIT.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.