Pommupüree

Esileht / Määramata / Pommupüree

Pommu on baklažaaani uus soovituslik eestipärane nimetus, kes veel ei teadnud 🙂
Ja pommu on äraütlemata mõnus vili. Eestis paraku ei osata temast eriti midagi meisterdada.
Ise sain aimu pommu erinevatest kasutuvõimalustest Krimmis, kus toidukultuuris Tatari mõjutused ja turul käies hullasin mõnuga just pommutoitude müüjate vahel – tädid andsid kõiki roogasid meeleldi maitsta ja skaala kõikus suitsutatud pommust tšillise pommuni välja. Maitstud kooslused olid kõik väga mõnusad.

Siin siis üks väga mõnus roog, mille hallikas välimus kindasti ei peegelda maitset. Tegemist hästi meeldiva ja maitsva toiduga – naudi seda siis eelroaks, võileiva peal või prae kõrvale. Retsepti leidsin Nami-namist.
Tegin väikesed muudatused omalt poolt ka (nt küpsetasin ka küüslaugu ahjus ära, kuna tundus, et pommule sobib mahedam kaaslane, tomati asendasin grillitud paprikaga) ja tulemus sai vägagi nauditav.
Vaja läheb:
500
g pommut
50 g peenestatud šalottsibulat
1 küüslaugupea
1 punane paprika
1 kuhjaga sl värsket hakitud siledalehist peterselli
1 kuhjaga sl värsket hakitud koriandrit
0.5 dl külmpressitud oliiviõli
veidi sidrunimahla
meresoola
purustatud musta pipart


Aseta pommu(d), paprika ja terve küüslaugu pea (millelt eelnevalt eemalda paberjas ümbris) kas ahju grillelemendi alla või grilli peale. Küüslaugul kulub ca 15 minutit, siis võta ahjust välja.
Pommul ja paprikal peaks tekkima must kergelt kõrbenud olemisega pealispind. Võta viljad ahjust välja. Paprika võid asetada veidi jahtunult väheseks ajaks ka kilekotti, siis tuleb koor eriti lihtsalt ära. Eemalda koor nii pommudelt kui paprikalt.
Haki pommud ja paprika peeneks, pigista välja pehme küpsenud küüslauk ja haki ka see. Haki sibulad peeneks. Lisa peenestatud maitseroheline, oliiviõli, sool-pipar, sidrunimahl ja sega kõik kokku.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.