Koriandri-mündi tšatni

Esileht / Määramata / Koriandri-mündi tšatni

Tuleb tunnistada, et hinges rõkkab rõõm ja maitsemeeled mõmisevad rahulolevalt uue lemmiku üle.
Leidsin nimelt mõni aeg tagasi ühe vahva blogi, kus kaks Ameerikas elavat afgaani naist jagavad oma parimaid retsepte. Salvestasin endale sealt retsepti, kus lambalihale assisteeris koriandri-mündi tšatni. Kuna talvisel ajal müüakse värsket koriandrit paari oksakese kaupa alusele pakitult, siis otsustasin ära oodata selle aja, kui keskturult korraliku pundiga saab jälle kindza’d osta.
Täiesti ootamatult on see aeg juba saabunud! Ei tea küll millise nipiga kasvatatud, aga värsket koriandrit on võimalik osta ja vihad on korralikult jämedad.
Seega sai siis ära proovitud see meeles mõlkunud tšatni ja see maitses oi-oi kui hea! Arvan, et mõneks ajaks on mul uus lemmik leitud. See värske koriandri ja mündi erksus, kastme intensiivne hapukus….seda ei ole võimalik kirjeldada. Kujutan juba ette, kuidas mõnda aega topin seda rohelist kulda igale oma toidule. Igal juhul saabuva grillihooaja lemmik-kaste on leitud.


Tšatni valmistamiseks läheb vaja:
1/2 klaasi värsket rohelist sibulat
1/2 klaasi värkset münti (vat selle pidin praegu asendama mündikastmega)
1 klaas värsket koriandrit
1/2 klaasi valge veini äädikat (mina asendasin sellest suurema osa laimimahlaga)
1 tl soola
1 tl pipart
1 tl suhkrut
Haki ürdid ja pane kõik koostisained purustajasse koos pipra, soola, äädika ja laimimahlaga. Lase ühtlaseks massiks. Ongi valmis!
Meie sõime juurde lambahakklihast afgaanipäraseid lihapalle (lisan varsti ka selle retpsepti).

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.