Rabarberi-martsipani kook valge šokolaadi glasuuriga

Esileht / Määramata / Rabarberi-martsipani kook valge šokolaadi glasuuriga

Veel üks katsetus rabarber-martsipan teemal. Seekord proovisin teha keeksilaadset kooki, kus martsipan taina sisse lisatud.

Tulemus: mõnusalt magusmahlane keeks, valge šokolaadi ja toorjuustuga kate sobib ka väga hästi. Martsipani maitset on tunda, aga vähem, kui ma eeldasin. Keeksi tehes tuleb olla ettevaatlik, et kook seest tooreks ei jääks, kuna tundub, et martsipan muudab taina raskemaks. Pigem võta laiem ning madalam koogivorm ja küpseta kauem kui väike kõrge vorm ja kiirelt küpsetada. Esimese proovikaku tegin keeksivormis ja siis jäi põhi nätskeks.
Retsepti ise sisaldab järgmiseid aineid:
100 gr võid
100 gr martsipani
120 ml suhkrut
riivitud sidrunikoort ja sidrunimahla
1 tl vaniljesuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
2 muna
350 ml jahu
4-5 rabarberivart
Glasuuriks
100 gr valget šokolaadi
100 gr toorjuustu
Tegevuskäik: vahusta toasoe või, suhkur ja tükeldatud martsipan ühtlaseks massiks. Mina kasutasin selleks masinaga mikserdamist. Lisa vaniljesuhkur ja sidrunikoor-mahl. Sega. Siis lisa ükshaaval munad ja sega jälle tainas läbi. Kõige lõpuks lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja sega kergelt kogu tainas veel läbi.
Määri tainas (paksus peab olema selline, et ise laiali ei valgu, vaid peab veidi spaatli või lusikaga aitama) küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse vormi (28 cm läbimõõduga).

Mina lisasin rabarberi tükeldatuna ning ühe rabarberitüki kõrgus oli umbes 1cm kõrgem, kui taina paksus. Torkasin rabarberitükid ühtlaselt üle terve koogi.
Küpseta 180 kraadises ahjus ca 45 minuitit. Enne väljavõtmist kontrolli tikuga, et tainas tiku külge ei jääks. Kui kook kipub pealt liialt pruunistuma, kata pealispind fooliumiga.

Glasuuri jaoks sulata veevannis ettevaatlikult valge šokolaad. Vahusta kergelt toorjuust ning kalla valge šokolaad toorjuustu sisse. Sega hoolega läbi ja määri glasuur veidi jahtunud koogile. Lase glasuuril veidi taheneda.

Kokkuvõtteks võib öelda, et rabarber-martsipan teemaliste katsetuste võitjaks tuli sel hooajal see krõbeda martsipanikattega rabarberikook. See muutub meie peres kindlasti klassikaks – vaatamata lihtsale algretseptile on tulemus väga täiuslik.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.