Spargli mimosa

Esileht / Määramata / Spargli mimosa

See toit on (vähemalt minu jaoks) üks uskumatult lihtsatest geniaalsetest kooslustest. Retsept pärineb minu hetke lemmikraamatust, milleks on Yotam Ottolenghi “Plenty“. 100% vegetaarsetest retseptidest koosnev raamat on niivõrd esteetline, kaunis, inspireeriv, põnevaid kooslusi pakkuv… loetelu võiks veel pikalt jätkata. Igal juhul kaanest-kaaneni minu raamat.
Selle postitusega teengi otsingusse eraldi märksõna Ottolenghi, kuna kavatsen päris mitmed retseptid sealt raamatust läbi teha. Algus sai tehtud SELLE võrratu karamelliseeritud küüslaukudega pirukaga. Järge ootab veel päris hea hulk süljenäärmeid tööle lülitavaid retsepte. Seega, jääge lainele 🙂

Nii, kõnealune spargli mimosa (või oleks õigem mimoosa?) võlub oma lihtsusega. Koostisaineid on laias laastus neli:
– värske spargel (ca 600-800 grammi)
– keedetud muna 2 tk
– kapparid tunde järgi
– oliiviõli tunde järgi
Maitsestamiseks sool ja pipar.
Tegevuskäik on järgmine. Valmista ette sparglid. Vajadusel koori ära puitunud ots. Pane sparglid grillpannile, piserda üle oliiviõli ja soolaga ning aseta grillile või ahju grillelemendi alla mõneks minutiks. Selle, samuti geniaalse sparglivalmistamise meetodi, viksisin maha LIINA blogist ja see on ainuke erinevus Ottolenghi algretseptiga võrreldes (seal tuli spargel keeta, aga peale Liina spargliteemalise postituse lugemist tuleb nõustuda, et väga rumal on nii väärt kraami nagu spargel keeduvees närtsitada).
Samal ajal keeda ära munad. Ehmata neid külma veega, jahuta, koori ja haki tükkideks.
Võta sparglid ahjust, laota taldrikule, pudista peale hakitud muna ja sobivas koguses kappareid.
Krooni kogu seda õndsus värskelt jahvatatud soola-pipra ja pealepiserdatud oliiviõliga.
Otsi kiirelt välja söögiriistad ja naudi õndsust. Mmmmm…..
Veiniklaasile niisket pärlendust tekitavalt külm valge vein peaks ka kindlasti käepärast olema 😉

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.