Frappè

Esileht / Määramata / Frappè

Kes kunagi Kreekas käinud, see teab, et ei ole midagi mõnusamat, kui tsikaatide kisakoori saatel kõrvetava päikese käes luristada üht järjekordset frappè’d. Kreeklased teevad seda tõesti hästi. Et asjast veidi aimu saada, pinnisime Kreekas üht kohvikupidajat seni, kuni ta meile näitliku õppetunni tegi. Seda metoodikat oleme nüüs suviti ikka kasutanud ning palaval päeval jahutav kohvijook on tõesti mõnus.

Frappè jaoks on vaja lahustuvat kohvi, jahutaud espressost ega ka muust kohvist ei ole meil õnnestunud selle joogi jaoks vajalikku paksu tihedat vahtu kätte saada.
Tegevuskäik järgmine:
pane kõrge klaasi sisse 1 tl lahustuvat kohvi ja kalla sinna peale 1-2 cm (vaid niipalju, et kohvi lahustuks) külma vett. Vahusta piimavahustajaga kuni korraliku vahu tekkimiseni.

Siin on näha, milline kogus vahtu tekib vaid tilgakesest kohvist klaasi põhjas.

Vahu sisse pane korralik ports jääkuubikuid, sinna peale kalla sobiv kogus piima (võid teha ka ainult külma piimaga), magusta kas siirupiga või suhkruga. Kui palju piima ei taha, kalla lisaks kõige peale veel vett. Sega kergelt läbi ja joo kõrrega.
Meie oleme hakanud armastama erinevaid siirupeid – näiteks annab väga mõnusa maitse tume suhkrusiirup, vahtra- või agaavisiirup on ka hästi head.
Kui tahad totaalselt chill-out režiimi nautida, võid lisada siirupi asemel meelepärast alkoholi: näiteks Vana Tallinn sobib sinna kooslusesse ülimalt hästi ja ongi korraldatud Eesti-Kreeka sõpruskohtumine.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.