Hiidkrevetid apelsinimahla ja sortsu tekiilaga

Esileht / Määramata / Hiidkrevetid apelsinimahla ja sortsu tekiilaga

Tuleb tunnistada, et mu blogis on ebaproportsionaalselt vähe mereanni-teemalisi postitusi võttes arvesse minu pikaajalist kirge nimetatud tooraine vastu.
Natuke on see tingitud solidaarsusest blogi lugejate vastu – tean liigagi hästi, milline närvesööv ettevõtmine võib olla meie kaubandusest soovitud mereandide leidmine.


Tallinnas elavatel inimestel on ilmselge eelis. Siit vahel veel midagi leiab (Stockmann, Kaubamaja, Solaris ja Prisma – seda nimekirja järgides päris tühjade kätega ei jää). Selle roa pildil olevad hiidkreveti sabad pärinevad Stockmannist – külmutatud, kuid koorega, toored ning sabas olev soolikas ja juba ilusti välja urgitsetud.

Üks lemmikutest on värskelt pressitud apelsinimahlas, tekiilasärtsuga ja kergelt tšillised hiidkrevetid. Sellised hapukad-tulised ja apelsinimahl muutub kokku keedes mõnusalt kleepuvaks intensiivse maitsega kastmeks. Väga maitsev!

Algselt pärineb retsept Gordon Ramsay raamatust “Fast food”. Mina olen aja jooksul hakanud lisama tšillipipart ja koriandrit ning maitse on läinud ainult paremaks.

Vaja läheb:

3-4 küüslauguküünt

1 tšillipipar

500 gr koorega tooreid hiidkrevette või hiidkreveti sabasid

1 apelsini värskelt pressitud mahl

Tubli sorts tekiilat

Punt koriandrit

Oliiviõli

Soola ja pipart
Kuumuta pannil oliiviõli ja pane sinna hakitud küüslauk, tšillipipar ja hiidkrevetid. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud pipraga. Keskmisel kuumuselt prae krevette mõlemalt poolt ca 2 minutit, kuni hallikas värvus on asendunud küpse kreveti värvusega. Kalla peale korralik sorts tekiilat. Ole ettevaatlik, sest selles faasis võib korra ka leegi pannile visata. Lase tekiilal aurustuda ning pressi pannile apelsinimahl (või kalla eelnevalt pressitud apelsinimahl).


Lase kaaneta pannil krevettidel veidi podiseda (ära ainult üle küpseta), kuni apelsinimahla kogus on veidi kokku keenud. Sega juurde hakitud värske koriander ning serveeri kohe.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.