Raberberitšatni

Esileht / Määramata / Raberberitšatni

Retsept ilmus Oma Maitse 2010 juunikuu numbris
Rabarber oma hapuka maitsega sobib lisaks magusatele toitudele ideaalselt ka lihakõrvaseks. Selles rabarberitšatnis on koos indiapärased maitsed ning india köögile omaselt on see skaala päris lai. Seetõttu sobib tšantit lisada suhteliselt vähe maitsestatud toitudele, näiteks vaid soola ja pipart saanud grill-lihale. Liiga palju konkureerivaid erinevaid maitseid võivad tekitada maitsemeeltes segaduse.

Vaja läheb:
4 dl hakitud rabarberit
1 väiksem punane sibul
1 dl (pruuni) suhkrut
pöidlasuurune jupp riivitud värsket ingverit
2 küüslauguküünt
50 ml valge veini äädikat
½ tl kaneeli
¼ tl jahvatatud tšillipipart
½ tl jahvatatud vürtsköömneid
Soovi korral kas rosinaid, kuivatatud kirsse või kuivatatud jõhvikaid
Pane potti suhkur, valge veini äädikas, ingver, kooritud ja purustatud küüslauk, vürtsköömned, tšillipipar ja kaneel ning kuumuta segades seni, kuni suhkur on sulanud. Lisa rabarber ja soovi korral kuivatatud marju. Keeda vaiksel tulel kümmekond minutit, kuni rabarber on pehme (lagunenud). Pane purki ja jahuta. Tšatni võib eelmisel päeval valmis teha, siis jõuavad maitsed seguneda. Sobib nii lihaga, soolaste pirukatega, võileiva katteks, juustule lisandiks – proovi erinevatele tuttavatele kooslustele tšatniga lisaks särtsu anda. Tulemus võib olla vägagi üllatav.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.