Pistaatsiamartsipani puruga maasikakook

Esileht / Määramata / Pistaatsiamartsipani puruga maasikakook

Selle koogi üks ja ainuke inspiratsioon pärineb Stockmannist, kust leidsin mõnusalt neoonrohelise Odense martsipanimassi. Pistaatsiamaitselise (paraku küll koostises liiga palju pistaatsiapähkleid ei ole, aga no mis sel mandlimassil maitselgi viga on). Ette nähtud küll kookide kaunistamiseks (tuubikujulises kiles), kuid minul tekkis kohe vastupandamatu soov seda kusagile koogi sisse panna.


Katsetasin maasikakoogiga. Tundus, et punane ja erkroheline tekitavad vähemalt kauni välimuse. Maitstes tuli tunnistada, et ka ka sisu oli täiesti 10 punkti vääriline. Pistaatsiapähkli ja mahlase maasika duo ei jätnud norimiseks ruumi. Väärika panuse andis veel koogi sisse peidetud ja pistaatsiarohelisse massi peidetud rabarber.
Tegelikult võib sama kooki teha ka tavalisel martsipaniga, paraku jääb siis kelmikas roheline värv purukattel olemata. Maitsev on ta kindlasti mõlemal juhul.

Maasikakook sai ise järgmise koostisega:
– põhjaks ca 300 grammi tavalist muretainast. Minul oli valmis muretainas, selle surusin vormi põhjale ja külgedele nii õhukese kihina kui vähegi sain, panin peale raskuse (paberile või fooliumile asetatud herned või oad) ning küpsetasin 180 kraadi juures ca 10-15 minutit.
– täidiseks 300 grammi neljaks lõigatud maasikaid, 200 grammi tükeldatud rabarberit, veidi suhkrut. Sega kõik ained omavahel ja laota täidis eelküpsetatud taignale.
– purukatteks 200 grammi Odense pistaatsiamartsipani, 50 grammi võid, tunde järgi suhkut, 1 dl jahu, 1 tl küpsetuspulbrit. Sega küpsetuspulber jahu sisse. Sega omavahel või ja martsipanimass, lisa suhkur ja jahuga segatud küpsetuspulber. Kui mass jääb liiga vedel, lisa veel jahu, et tekiks purutaoline mass.
Laota pool puru maasikatele peale ja sega kergelt läbi, et martsipanimass ilusti maasikatele kaissu asetuks ja head maitsed omavahel seguneksid. Ülejäänud martsipanipuru jaota täidise peale.


Küpseta 180 kraadi juures, kuni puru hakkab pealt kergelt pruunistuma.
Söö soojalt külma vaniljejäätisega.
Maitseb tegelikult väga hästi ka külmalt 🙂

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.