Lillkapsas ja herned indiapäraselt ehk Gobi Matar

Esileht / Määramata / Lillkapsas ja herned indiapäraselt ehk Gobi Matar

Indiast pärit ja rõõmsalt kollane roog meile hästi tuttavatest aedviljadest lillkapsast ja hernest. Indias süüakse lillkapsast üsna vürtsises kastmes ning lillkapsast ei keedeta, vaid praetakse toorelt. Meile võib esialgu selline valmistusviis veidi harjumatu tunduda, seetõttu panin kirja mooduse, kuidas saab teha seda toitu kergelt vedelikus läbi hautatuna. Indias usutakse, et keedetud lillkapsast on raske seedida ning pannakse toored õisikud otse pannile ja praetakse kuivalt läbi. Maitsev toit valmib mõlemal juhul ja kes soovib autentsemat moodust katsetada, jätab vee lihtsalt lisamata.


Vaja läheb:
1 keskmise suurusega lillkapsas
250 gr rohelisi ube
1 keskmine sibul
30 gr võid
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl jahvatatud kurkumit
½ tl jahvatatud tšillipipart või 1 peeneks hakitud roheline tšillipipar
pöidlaküüne suurune jupp peeneks hakitud ingverit
½ tl soola
1 tl garam masala pulbrit
Hakitud värsket koriandrit
Ca 2 dl vett

Jaga lillkapsas õisikuteks. Sulata pannil või ning lisa pannile või sisse hakitud sibul ja ingver. Prae keskmisel kuumusel, kuni sibul on klaasjas, lisa hakitud roheline tšilli või tšillipulber, kurkum, sool ja vürtsköömned. Kuumuta kõik vürtsid korra kuumas võis läbi – see aitab vürtside maitset intensiivistada. Lisa lillkapsas ja sega sibula-vürtsiseguga läbi. Tõsta kuumust ja kalla juurde vesi. Sega hästi läbi, lase keema tõusta, alanda siis taas kuumust ja hauta keskmisel kuumusel kaaneta umbes 8-10 minutit (hautamise aeg sõltub sellest, kui krõmpsu lillkapsaga lõpptulemust soovid). Lisa herned ja hauta veel 1-2 minutit. Sega juurde soovi korral vürtsika maitse lisamiseks veel lõpuks 1 tl garam masala pulbrit.
Serveeri ja raputa peale värsket hakitud koriandrit. Juurde paku riisi ja kuuma india leiba.

Kui retseptid toodud vürtse on poest raske saada, siis asenda need India maitseseguga

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.