Oakaunad kerges marinaadis oliivide, minitomatite ja fetajuustuga.

Esileht / Määramata / Oakaunad kerges marinaadis oliivide, minitomatite ja fetajuustuga.

Tegemist on hästi kerge, kergelt vahemerelise hõnguga salatiga. Võimalusel kasuta värskeid ube, kuid maitsva tulemuse saab ka külmutatud oakaunadest. Salat ise on isuäratavalt värvikirev. Fetajuustu puhul tasub eelistada lambapiimast tehtud juustu ja oliividest on parimad tumedad kiviga kalamata oliivid.


Vaja läheb:
400 grammi värskeid rohelisi oakaunu (otsad ära lõigatud)
2 küüslauguküünt
0,5 dl oliiviõli
1 dl kalamata oliive
200 gr kirsstomateid
2 spl sidrunimahla
2 spl hakitud värsket oreganot ehk punet + mõned oksad kaunistamiseks
200 grammi fetajuustu
½ tl soola
Värskelt jahvatatud musta pipart

Aja soolaga maitsestatud vesi potis keema ning keeda oakaunu keskmisel kuumusel ca 4 minutit. Tulemus peab jääma veel parajalt krõmpsuv. Kohe peale keetmist kalla oakaunad sõelale ja „ehmata“ külma veega, et oad enam järelkuumuses edasi ei küpseks. Pane oad kaussi ootama.


Kuumuta pannil oliiviõli ning pane sinna umbes minutiks hakitud küüslauguküüned. Eesmärk on küüslauk vaid kiirelt läbi kuumutada. Võta pann tulelt ja lisa juurde poolitatud kirsstomatid, sidrunimahl, hakitud oregano ehk pune, sool ja pipar. Sega läbi ja kalla ubadele. Sega, kuni salatiained on kõik omavahel segunenud. Pudista peale fetajuust ja kaunista paari värske oregano oksakesega. Lase enne serveerimist veidi aega seista, et marinaadi jõuaks salati koostisosasid maitsestada.
s1600/oa+ja+feta+salat+taldrikul.JPG”>

Retsept ilmus 2010 juulikuises Oma Maitses

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.