Maasikad balsamico marinaadis

Esileht / Määramata / Maasikad balsamico marinaadis

Üks hästi lihtne ja samas suurepärane kooslus otse Modenast ehk siis balsamico kodukandist (ei paindu minu keel nimetamast balsamicot palsamiveiniäädikaks, äädikas eesti keeleruumis ikka palju vängem kraam).


Maasikahooaeg hakkab kuumade ilmade mõjul paratamatult ühele poole saama. Paras aeg veel sügavkülma varusid suruda ja viimased värske maasika magusroad maitsemeeltesse talletada.
Üks hästi lihtne ja samas täiuslik dessert on maasikad balsamico marinaadis. Vaja läheb ca 300 grammi maasikaid, 2 spl tuhksuhkrut ja 2 spl balsamicot (paks ja veniv balsamico, kas siis kokku keedetud kujul või laagerdatuna, mõlemad suuremates poodides olemas).
Sega maasikad suhkru ja balsamicoga, juurde võib hakkida basiilikulehti (või münti, või ka melissi). Lase marineeruda ca 1 tund. Pane maasikad kaussi või klaasi. Peale sobib puistata veidi värskelt jahvatatud musta pipart.
Maitsekooslus on meeldivalt täiuslik ja tomatile omased kaaslased (basiilik, balsamico, must pipar) sobivad uskumatult hästi ka maasikatele. Sobib hästi niisama söömiseks kui ka jäätisele, juustukoogile, vahukoorele vms kaaslaseks.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.