Maapähklivõi küpsised

Esileht / Määramata / Maapähklivõi küpsised

Need on tervislikud küpsised niipalju kui üks küpsiseline üldse tervislik saab olla. Sobivad igati lastega koos meisterdamiseks (kuna tegevuskäik on ülilihtne) ja reeglina maitsevad lapsolevustele ka hästi.


Kui tavalised küpsised kipuvad sisaldama kolme rafineeritud ainet – suhkrut, valget jahu ja margariini (mille mina küll alati kolesteroolitonti trotsides võiga asendan), siis nendes küpsistes ei ole ühtegi neist ehk siis tegemist on jahuta küpsistega. Samas on pähklivõist tulenevalt hulganiselt B-grupi vitamiine ja ka pähklivõi koostises oleva päevalilleõli kasulik toime on teada-tuntud. Enne kooli paras turgutus!
Retsept ise koosneb kolmes komponendist:
200 gr maapähklivõid (mina eelistan Marks&Spenceri toodet)
200 gr pruuni rafineerimata suhkrut
1 muna.
Sega kõik ained omavahel. Veereta ümmargused kreeka pähkli suurused pallid ja suru need ristipidi kahvli seljaga vajutades lapikuks. Küpseta 180-200 kraadi juures ca 10-15 minutit, kuni küpsised hakkavad kergelt pruunistuma.
Ahjust võttes on küpsised pehmed, seega lase natuke jahtuda, enne kui nad pannilt ära tõstad.
Maitsevad mõnusalt pähkliselt ja karamelliselt.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.