Maapähklivõi

Esileht / Määramata / Maapähklivõi

Selle postituse sissejuhatuses pean tänama Maret Pärnumaalt, kes andis suurepärase mõtte teha ise maapähklivõid. Vaata maapähklivõi küpsise kommentaare.
Kiikasin purgilt koostisaineid, vaatasin veel igaks juhuks www.nami-nami.ee keskkonda ja veendusin, et see on ju häbematult lihtne.


Pildil oleva maapähklivõiga röstsaia peale sai pandud veel tubli viil juustu ja oli oi kui häää! Tegin meespere tellimusel kohe terve taldrikutäie neid võileibu juurde.

Turult tõin kohe järgmisel hommikul ära maapähklid (keskturu esimese osa ääres on üks putka, kus müüakse igasugu kuivatatud kraami, maitseaineid ja ka pähkleid). Valida olid nii soolatud kui ka mageda maapähkli ehk arahhiisipähkli vahel. Võtsin soolata variandi, kuna kartsin, et valmis soolatud pähklid on liiga soolased.
Tegu ise koosneb kolmest komponendist ja võtab aega tubli paar minutit.
Vaja läheb
200 grammi (soolata ja kooritud) maapähkleid*
2-3 spl päevalilleõli
0,5 tl soola
Esmalt röstisin kergelt pähklid pannil läbi (kuni kergelt pruunikate põskede tekimiseni), siis panin kõik koostisained blenderisse ning lasin masinal urada niikaua, kuni ühtlane kreemine mass oligi valmis.
Kasuta röstsaial, küpsetistes, hummuses või baba ganoushis tahhiini asemel, liha maitsestamisel või kus iganes meelepärane tundub.

* Kui kasutad soolatud pähkleid, siis jäta sool lisamata.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.