Pohladega martsipanikook

Esileht / Määramata / Pohladega martsipanikook

Pohlad ja martsipan, magus mandline koogipõhi ja pohladest pungil vahekiht, krooniks munavalge vahune õhuline pealiskiht.
Täius koogitaldrikul.
See kook on tõeliselt kaunis, rääkimata perfektselt kokkusobituvatest maitsetest.

Koogi tegemise loogika sarnaneb üsnagi meie pere ammuse armsa lemmikuga Pisarakoogiga, kus pohla asemel haput vahekihti hoopis sidrunikreem asendamas. Vitamiinikoguselt ei jää pohl sidrunile vähimalgi määral alla, seega maitsva koogiga saab boonuseks veel korraliku toetuse immuunsussüsteemile.

Pohla-martsipanikoogi põhja jaoks läheb vaja:
1 dl suhkrut
150 gr mandlimartsipani
3,5 dl jahu
100 gr võid
veidi vett (veega tuleb taina paksus parajaks reguleerida)
Pane taigna ained v.a. vesi kaussi ja mudi kõik ained korralikult segamini. Kõige lõpus lisa vett täpselt niipalju, et moodustuks muretaina paksune tainas. Vajuta tainas koogivormi põhjale ja seintele ning küpseta 200 kraadi juures esimesed 10 minutit raskusega (kata tainas fooliumiga ning aseta fooliumi peale raskuseks kas herneid, ubasid, riisi või ka näiteks väiksema läbimõõduga koogivorm). Tõsta kook ahjust välja, võta raskus ja foolium koogipõhjalt ära ning küpseta veel 7-10 minutit, kuni põhi on kergelt pruunistunud.


Täidise jaoks vajad:
300 gr pohlasid
1 dl suhkrut
1 spl tärklist
veidi vett
Sega pohlad ülejäänud ainetega ning kuumuta pliidil, pidevalt segades, kuni moodustub paks kissell.
Määri kisell eelküpsetatud põhjale.
Pealiskiht
4 munavalget
0,5 dl suhkrut
Vahusta munavalged ning vahustamise lõpus lisa suhkur. Jätka vahustamist kuni tiheda munavalgevahu tekkimiseni (tipud peavad jääma püsti, mitte ära vajuma)
Määri munavalgevaht pohlakihile peale.
Aseta kook ahju ning küpseta ca 5-10 minutit, kuni pealiskiht hakkab veidi pruunikaid varjundeid omandama.


NB! Lõika kooki märja noaga, siis ei jää beseekiht noa külge.

Retsept on pärit Nami-namist.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.