Kanasupp nuudlitega

Esileht / MÀÀramata / Kanasupp nuudlitega

Selle supi ja postituse taga on puhas jonn. Minu kui ema jonn 🙂

Nimelt tuli mu keskmine poja ĂŒhel pĂ€eval sĂ”bra juurest ja kiitis, et sai seal jube head suppi. Kui veidi asja uurisin (poja nimelt vĂ€ga kehv sööja ja ĂŒlivaliv igasugu toitude suhtes ning ma ise pidevalt hĂ€das tema menĂŒĂŒ koostamisega), tuli vĂ€lja, et tegemist Knorri vms pakisupiga.

Siinkohal, ajaloolise tĂ”e huvides, tuleb tunnistada, et ka mulle maitses lapsena vĂ€gagi kukesupp (ema töölt ootamise supp), mida sai lihtsa vaevaga pakist vĂ”etud pulbrile vett peale valades valmis keeta. E-ainetesse ja maitsetugevdajatesse ma tol ajal liialt ei sĂŒvenenud.
LĂŒhidalt, seda pakisupi ĂŒlistust kuuldes kihvatas minus midagi (ja mida ma, loll, siis pidevalt lastele vĂ€rsket toitu keedan!) ja vajas vĂ€ikest tĂ”estust.

TavapÀrase kana-klimbisupi asemele tuli siis kiirelt valmistada kana-nuudlisupp.
TĂ”estasin ennast! Teen juba kolmandat korda jĂ€rjest seda suppi, sest iga kord on supipott tĂŒhjendatud sĂ”nadega: “Palun tee seda veel”. Ei saa salata, et teatav rahulolu on mu hinges taastatud 🙂
Ja kuna see lihtne supp on ootamatuks hitiks osutunud, siis mÔtlesin selle postituse ka blogisse riputada.
Puljongi valmistamiseks lÀheb vaja kas kana (vÀiksemat sorti) vÔi siis kanakintsu/rinnakut vms soovitavalt luudel olevat liha.
Pane kana kĂŒlma vette potti keema (nii et kana oleks ĂŒleni veega kaetud) ja lisa paar loorberilehte, mĂ”ned terad vĂŒrtsi ja/vĂ”i terapipart, ĂŒks porgand, sibul (mina lĂ”ikan veeranditeks), jĂ€medat meresoola ja meelepĂ€raseid supijuurikaid (porrut, sellerivart, petersellivart, tillivart, pastinaaki vms). Keeda kana vaiksel tulel, nii et pind vaevu vĂ€releb, ca 45 minutit kuni tund. Keemise jooksul tekkinud vaht riisu Ă€ra. Kurna puljong lĂ€bi sĂ”ela. Liha lĂ”ika parajateks tĂŒkkideks ja aseta kĂ”rvale.
Samal ajal koori ja riivi 1-2 porgandit. Mulle meedib supile lisada ka pastinaaki (nĂ€eb vĂ€lja nagu valge porgand), mis jÀÀb hĂ€sti mĂ”nusa magusa juurika maitsega. See tuleb samamoodi koorida ja riivida. Haki 1 sibul. Hauta vĂ”is vĂ”i Ă”lis sibul, porgand ja pastinaak veidi lĂ€bi. Rasvaines hautamine annab esmalt ilusa vĂ€rvi supile, lisaks sellele on porgandis olevad kasulikud ained kĂ”ik rasvlahustuvad, seega on ka toidu tĂ€isvÀÀrtuslikkusele ainult kasuks rasvaines lĂ€bi hautatud porgand (ja muud supijuurikad).

Aja puljong keema, pane sisse 4-5 kooritud ja tĂŒkeldatud kartulit. Keeda mĂ”ni minut, siis lisa Ă”lis hautatud sibul-porgand ja kalla sisse ka peotĂ€is peenikesi lĂŒhikesi nuudleid. Lase veel keema tĂ”usta ja keeda kuni kĂ”ik koostisosad on pehmed. Maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri hakitud kanalihatĂŒkkide ja vĂ€rske tilliga.

Supile vĂ”id lisada veel koort vĂ”i sulatatud juustu, siis jÀÀb supp kreemisem. 

Kukesupp tehtud nagu naksti!

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.