Kanasupp nuudlitega

Esileht / Määramata / Kanasupp nuudlitega

Selle supi ja postituse taga on puhas jonn. Minu kui ema jonn 🙂

Nimelt tuli mu keskmine poja ühel päeval sõbra juurest ja kiitis, et sai seal jube head suppi. Kui veidi asja uurisin (poja nimelt väga kehv sööja ja ülivaliv igasugu toitude suhtes ning ma ise pidevalt hädas tema menüü koostamisega), tuli välja, et tegemist Knorri vms pakisupiga.

Siinkohal, ajaloolise tõe huvides, tuleb tunnistada, et ka mulle maitses lapsena vägagi kukesupp (ema töölt ootamise supp), mida sai lihtsa vaevaga pakist võetud pulbrile vett peale valades valmis keeta. E-ainetesse ja maitsetugevdajatesse ma tol ajal liialt ei süvenenud.
Lühidalt, seda pakisupi ülistust kuuldes kihvatas minus midagi (ja mida ma, loll, siis pidevalt lastele värsket toitu keedan!) ja vajas väikest tõestust.

Tavapärase kana-klimbisupi asemele tuli siis kiirelt valmistada kana-nuudlisupp.
Tõestasin ennast! Teen juba kolmandat korda järjest seda suppi, sest iga kord on supipott tühjendatud sõnadega: “Palun tee seda veel”. Ei saa salata, et teatav rahulolu on mu hinges taastatud 🙂
Ja kuna see lihtne supp on ootamatuks hitiks osutunud, siis mõtlesin selle postituse ka blogisse riputada.
Puljongi valmistamiseks läheb vaja kas kana (väiksemat sorti) või siis kanakintsu/rinnakut vms soovitavalt luudel olevat liha.
Pane kana külma vette potti keema (nii et kana oleks üleni veega kaetud) ja lisa paar loorberilehte, mõned terad vürtsi ja/või terapipart, üks porgand, sibul (mina lõikan veeranditeks), jämedat meresoola ja meelepäraseid supijuurikaid (porrut, sellerivart, petersellivart, tillivart, pastinaaki vms). Keeda kana vaiksel tulel, nii et pind vaevu väreleb, ca 45 minutit kuni tund. Keemise jooksul tekkinud vaht riisu ära. Kurna puljong läbi sõela. Liha lõika parajateks tükkideks ja aseta kõrvale.
Samal ajal koori ja riivi 1-2 porgandit. Mulle meedib supile lisada ka pastinaaki (näeb välja nagu valge porgand), mis jääb hästi mõnusa magusa juurika maitsega. See tuleb samamoodi koorida ja riivida. Haki 1 sibul. Hauta võis või õlis sibul, porgand ja pastinaak veidi läbi. Rasvaines hautamine annab esmalt ilusa värvi supile, lisaks sellele on porgandis olevad kasulikud ained kõik rasvlahustuvad, seega on ka toidu täisväärtuslikkusele ainult kasuks rasvaines läbi hautatud porgand (ja muud supijuurikad).

Aja puljong keema, pane sisse 4-5 kooritud ja tükeldatud kartulit. Keeda mõni minut, siis lisa õlis hautatud sibul-porgand ja kalla sisse ka peotäis peenikesi lühikesi nuudleid. Lase veel keema tõusta ja keeda kuni kõik koostisosad on pehmed. Maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri hakitud kanalihatükkide ja värske tilliga.

Supile võid lisada veel koort või sulatatud juustu, siis jääb supp kreemisem. 

Kukesupp tehtud nagu naksti!

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.