Pühapäevased sidruni ja moonipannkoogid

Esileht / Määramata / Pühapäevased sidruni ja moonipannkoogid

/prindi retsept/
Pühapäev on pannkoogipäev. Aamen.

Minu lapsed on muidu veendunud õhukeste suurte pannkookide sõbrad, kuid paksud pehmed mooniseemnemõrud ja sidrunihapud pannkoogipätsid on juba mitmendat korda meie lauale sattunud, et üks pühapäev (mõelge korra selle sõna peale: püha-päev ehk üks päev seitsmest on meie keeleruumis ju püha!) korralikult sisse õnnistada.
Mina armastan pannkoogitaina juba eelmisel õhtul valmis segada ja siis üleöö jahul paisuda lasta. Usute või mitte, aga maitses on vahe täitsa tunda. Mooniseemne krõmpsuv mõrkja alatooniga lisand ja sidrunikoore hapukas maitse muudavad tavapärase pannkoogi eriliselt mõnusaks. Nende pannkookidega sobib ülihästi ka vahtrasiirup.

Mõnus kooslus!
Taina jaoks läheb  vaja:
2 muna
4 dl petti või keefiri
4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soodat
1/2 tl soola
4 spl suhkrut
4 spl mooniseemneid
1-2 sidruni riivitud koor
2 spl sulavõid
Klopi munad lahti, lisa pett või keefir ja sulavõi. Sega omavahel  kõik kuivained ja riivitud sidrunikoor ning lisa muna-peti segule. Sega tainas ühtlaseks ja lase veidi aega seista, et jahu saaks paisuda.
Prae lusikapannkooke mitte liiga kuumal pannil piisava koguse õli sees. Keskmisel kuumusel praadides võib kindel olla, et paksemavõitu koogid ka seest ilusti läbi küpsevad. Serveeri koos vahtrasiirupiga või meelepärase moosiga. Väga maitsvad on need pannkoogid ka värskete marjadega: oleks vaid marjahooaega siin lõputus talves.
Ilus algus pühasele päevale ongi loodud:)

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.