Kalatäidisega pelmeenid

Esileht / Määramata / Kalatäidisega pelmeenid

Kalatäidisega peekoni ja sibulalisandiga pelmeenid on üllatavalt hõrgud ja mahedad. Täidise valmistamiseks võid kasutada nii hakklihamasinat või siis ka lihtsalt täidise komponendid peeneks hakkida. Mina eelistan just seda viimast varianti, kus kala delikaatne ja mahe ning peekoni rikkalik olemus jäävad süües äratuntavaks. Täidisele sobib hästi lisandiks ka hakitud till.

Pelmeenitainas:
400 gr jahu
1,5 dl vett
1 muna
1 tl soola

Täidis:
300 gr valge kala fileed
150 gr suitsupeekonit
2 sibulat peeneks hakituna
Õli
Soola
Valget jahvatatud pipart
Soovi korral hakitud tilli
Serveerimiseks: hapukoort, rohelist sibulat, tilli, peterselli vms


Valmistuskäik: prae hakitud sibulaid* keskmisel kuumusel kuni need on kuldpruunid ja klaasjad.


Taina jaoks moodusta jahu sisse süvend ning löö sinna sisse lahti muna, lisa ka sool. Sega muna ja jahu järk-järgult veega kuni moodustub tihke ja ühtlane tainas. Keera tainas kile sisse ning jäta vähemalt pooleks tunniks külma.
Võta tainas külmast ning rulli jahusel pinnal 1-1,5 mm paksuseks. Vormi ümmargused ca 10 cm läbimõõduga ringid. Aseta iga tainaringi keskele 1 supilusikatäis täidist ja vormi ääred kinni. Mina kasutasin tavapärasest veidi suuremate pelmeenide vormimiseks pirukavorme, millega sai hästi ka taina ääred kokku suruda. Valmis pelmeene hoia jahusel pinnal, et nad laua külge ei hakkaks.
Kuumuta potis vesi, lisa sool ja keeda pelmeene mõned minutid, kuni nad pinnale tõusevad.
Serveeri koos hakitud tilli ja hapukoorega.
*võid kasutada ka toorest hakitud sibulat, kuid eelnevalt rasvaines läbi hautatud sibula maitse jääb täidises tunduvalt maitsvam ja meeldivam

Retsept ilmus 2011 aasta aprillikuises ajakirjas Oma Maitse

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.