Mereandidega ravioolid kreemises koorekastmes

Esileht / Määramata / Mereandidega ravioolid kreemises koorekastmes

Ravioolid mereandidega on väga hõrgud ja mahedad. Ravioolitäidis on maitsestatud suhteliselt delikaatselt, et jätta ruumi laimisele koorekastmele, mis kala-krevetitäidist nauditavalt täiendab. Võis pehmeks haudunud porru muudab kaste tõeliselt maitsemeeli hellitavaks koosluseks.


Ravioolitainas:
300 gr kõrgeima kvaliteediga nisujahu
3 L suurusega muna
0,5 tl soola

Täidis:
200 gr valget maheda maitsega kalafileed (nt koha, siig, pangasius, ahven)
200 gr kooritud ja keedetud krevette
50 gr riivitud gouda tüüpi juustu
Peotäis peeneks hakitud peterselli
Meresoola, värsket jahvatatud pipart


Kaste:
2 spl võid
100 gr hakitud porrut (valge ja heleroheline osa)
1 spl riivitud laimikoort
150 ml vahukoort
100 ml kanapuljongit
Värskelt pressitud laimimahla
Soola, pipart, parmesani, värskelt hakitud murulauku või rohelist sibulat.


Puista jahu tööpinnale, lisa sool ja moodusta jahu keskele süvend. Klopi munad lahti ning kalla munad jahu keskele. Hakka järk järgult jahu ja muna kahvliga segades ühendama kuni kogu jahu on munaga segunenud. Vormi tainast tööpinnal seni, kuni tulemuseks on ühtlane läikiv tainapall. Kui tainas tundub liiga kuiv, võid lisada veidi oliiviõli. Aseta ravioolitainas 30 minutiks külmkappi.
Täidise jaoks haki kala ja krevetid peeneks, sega riivitud juustu ja hakitud maitserohelisega. Maitsesta soola ja pipraga.

Rulli ravioolitainas jahusel pinnal 1 mm paksuseks. Kui sul on pastamasin, rulli tainas eelviimase astmeni.
Kasuta kas ravioolivorme või lõika noaga neljakandilsed ca 6 cm küljega ruudud. Aseta iga ruudu keskele teelusikatäis täidist ja suru raviooli ääred hoolikalt kinni. Võid raviooli servad kinni suruda kahvli otstega vajutades. Keeda ravioolisid soolaga maitsestatud vees mõned minutid.
Kastme jaoks kuumuta või pannil keskmisel kuumusel, kuni see muutub kergelt kuldseks. Lisa peeneks hakitud porru ja laimikoor ning hauta ca 3 minutit. Lisa kuum puljong ning vahukoor ning lase keema tõusta, keeda mõned minutid vaiksel tulel. Maitsesta kaste soola ja pipraga. Kalla kaste keedetud ravioolidele, pigista peale laimimiahla, riivi parmesani ning puista hakitud maitserohelist.
Retsept ilmus 2011 aasta aprillikuises ajakirjas Oma Maitse

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.