Seenetäidisega ravioolid salveivõiga

Esileht / Määramata / Seenetäidisega ravioolid salveivõiga

Suhteliselt tugeva maitsega seened on suurepärane täidis ravioolidele. Mahe ravioolitainas ja kergelt pruunistatud salveivõi toovad kõige paremal moel seene hõrgutava maitse esile. Seenehooajal asenda šampinjonid metsaseentega – selleks sobivad nii kukeseened, puravikud kui ka muud meie metsades kasvavad seened. Muul ajal saab samblast metsamaitset lisada kuivatatud puravike abil. Esmalt tundub kuivatatud puravike kogus küll imeväike, kuid nende lisamisel vallanduv metsamaitse pomm muudab kogu täidise seenemetsaseks ja kultuursed šampinjonid metsikuks

Ravioolitainas:
300 gr kõrgeima kvaliteediga nisujahu
3 L suurusega muna
0,5 tl soola


Täidis:
400 gr pruune šampinjone
1-2 hakitud sibulat
10 gr kuivatatud puravikke (vees leotatud)
1 spl võid
1 spl oliiviõli
3 spl riivitud parmesani juustu
Soola, pipart


Kaste:
100 gr võid
Salveilehti
Värskelt riivitud parmesani
Värskelt jahvatatud pipart


Puista jahu tööpinnale, lisa sool ja moodusta jahu keskele süvend. Klopi munad lahti ning kalla munad jahu keskele. Hakka järk järgult jahu ja muna kahvliga segades-kloppides ühendama kuni kogu jahu on munaga segunenud. Vormi tainast tööpinnal seni, kuni tulemuseks on ühtlane läikiv tainapall. Kui tainas tundub liiga kuiv, võid lisada veidi oliiviõli. Aseta ravioolitainas 30 minutiks külmkappi.
Rulli tainas jahusel pinnal 1 mm paksuseks. Kui sul on pastamasin, rulli tainas eelviimase astmeni.
Kasuta kas ravioolivorme või lõika noaga neljakandilsed ca 6 cm küljega ruudud. Aseta iga ruudu keskele teelusikatäis täidist. Suru raviooli servad hoolikalt kokku, selleks võid kasutada kahvliharusid. Keeda ravioolisid soolaga maitsestatud vees mõned minutid.


Täidise jaoks pudista kuivatatud puravikud väikesteks tükkideks ja pane vee sisse paisuma. Leota vähemalt paar tundi. Haki sibul ja pruunid šampinjonid. Hauta keskmisel kuumusel õli ja või segus sibulaid mõned minutid, lisa nii värsked kui ka kuivatatud seened ja hauta, kuni vedelik seene-sibulasegu kuivaks tõmbub. Tugevama metsaseene maitse saamiseks võid pannile lisada ja kokku hautada ka puravike leotamise vedeliku. See võtab aega mõned lisaminutid, kuid annab tuntavalt tugeva metsaseene maitse kogu täidisele. Võta pann tulelt, sega täidisele juurde riivitud parmesan, maitsesta soola ja pipraga.


Kastme jaoks kuumuta pannil või ja lase kergelt pruunistuma hakata. Viska kuuma või sisse salveilehti ning lase neil kergelt kuumas võis friteeruda. Kalla pruunistatud või taldrikule asetatud ravioolidele, aseta sinna ka salveilehed, puista peale värskelt riivitud parmesani, maitsesta soola ja pipraga.

Retsept ilmus 2011 aasta aprillikuises ajakirjas Oma Maitse

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.