Rabarberikattega külluslik toorjuustutort…

Esileht / Määramata / Rabarberikattega külluslik toorjuustutort…

… ehk peaaegu nagu Yorkshire Pink Champagne Rhubarb Cheescake raamatust The Great British Book of Baking.
Tegutsen rabarberilainel ja nädalalõpul külla minnes (külla kiirustamise tõttu jäi ka tükk pildistamise jaoks välja tõstmata) sai prooviks tehtud üks korralik toorjuustune tort, millel krooniks roosakas rabarberikate. Tuli välja üks mõnus kook, mille täidise apelsinine- ja sidrunine kerbelt kirbe ja kreemiselt toorjuustune maitse saab katteks paigutatud rabarberi-ingveri kihist vaid täiust juurde.


Uskumatu, millise kauni värvi annab rabarberile koorimata jätmine. Tänud, Pille, suurepärase soovituse eest!


Põhja jaoks läheb vaja:
100 gr Digestive küpsiseid
50 gr võid
Purusta küpsised köögikombainigia ning sega sulatatud võiga. Sega küpsisepuru võiga ning suru küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva vormi põhjale. Aseta ettevalmistatud küpsisepõhi külma täidise valmistamise ajaks.

Toorjuustu-täidise jaoks läheb vaja:
800 gr toorjuustu (kui juba torti teha, siis ikka täisrasvane, mitte light toorjuust. See vahe JÄÄB maitses tunda)
400 gr hapukoort
4 muna
2 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1 sidruni ja 1 apelsini riivitud koor
Mikserda segamini toorjuust, riivitud apelsini- ja sidrunikoor, vaniljesuhkur ja suhkur. Teises kausis vahusta munad ning lisa lõpuks hapukoor. Ühenda mõlemad segud ning kalla küpsisepõhjale. Küpseta 150 kraadi juures 1 tund ja 45 minutit. Täidis kerkib küpsedes märkimisväärselt ja jahtudes kukub jälle kokku. Seetõttu ole valmis selleks, et vahepeal vaatab ahjust vastu korralikult puhevil toorjuustukook. Keera kuumus maha ja lase koogil ahjus jahtuda (ca 1,5 tundi). Jahuta.

Katteks läheb vaja:
 ca 300-400 gr rabarberit
veidi riivitud värsket ingverit (see on minu omaalgatuslik lisand, aga mulle VÄGA meeldib rabarberi ja ingveri koostöö)
1 dl suhkrut
1 tl tärklist
Tükelda rabarber koos koortega (siis jääb tulemus roosakas-punane), riivi juurde ingver, lisa suhkur ning hauta potis keskmisel kuumusel seni, kuni rabarber on pehme. Sega tärklis väikese koguse külma veega ning kalla rabarberimoosile. Sega, kuni moos pakseneb, kuid ära keeda.
Kalla kattesegu jahtunud koogile.
Kaunista värskete mündilehtedega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.