Jahutav maasikasorbett laimi ja rummiga ingverivahvlites

Esileht / Määramata / Jahutav maasikasorbett laimi ja rummiga ingverivahvlites

Käes on ometi see aeg, kus meie karmipalgeline külma kodumaa on korraks leebunud, oma teravajoonelised näolihased pigevabaks lõdvendanud ning rikkalik soe valgusküllane suvi on võimust võtnud. Külma kodumaa kui jälgiks meid eemalt sellise emaliku leebe ja kõikemõistva-andestava elutarga naeratusega. Ööd on soojad ja valged, hing on igasuviselt tuttavlikult ärev ja tunne on selline, et tahaks emmata kogu ilma. Maasikad on ka valmis saanud ja metsmaasikalõhn hõljub metsa all ning hullutab vastupandamatult.
Maasikaaeg on mõnus! Alla kilo meil igapäevaselt maasikaid ei kulu. Eelkõige niisama söömiseks, koogi sisse, toormoosina pannkoogile ja kui midagi eriti hõrku soovida, siis kerge rummi- ja laimilisandiga sorbetiks daiquiri* ainetel.  Ai kui hea see oli!

Idee ja inspiratsioon on pärit juunikuisest ajakirjast Delicious, väikesed muudatused tulid töö käigus lisaks. Kohe, kui seda jäätist nägin, teadsin, et ma pean selle ära proovima. Järeleproovimine kinnitas minu kahtlusi: see on väga maitsev ja eriti hea on see ingverimaitselises koonusvahvlis, mille valmistamine ka lihtsamast lihtsam.

Ingverimaitseliste vahvlite jaoks läheb vaja:
50 sulatatud võid
2 lahtiklopitud munavalget
1 dl muscovado suhkrut
50 gr jahu
lahke käega riivitud värsket ingverit või siis 2 tl ingveripulbrit.
Sulata või, sega hulka munavalged, lisa suhkur ja jahu ning ingver. Sega tainas ühtlaseks, võta supilusikatäis tainast ja määri see ringikujuliselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 5 minutit. Proovi kuuma trotsides keerata ümmargused õhukesed koogid koonuseks. Mida kuumemalt saad koonused vormida, seda töödeldavam vahvlimaterjal on.

Maasikajäätise ehk maasikadaiquiri sorbeti jaoks läheb vaja:
ca 400 gr maasikaid
4 spl valget rummi
1-2 laimi mahl
100 gr suhkrut
Puhasta maasikad ja tükelda. Lisa laimimahl, suhkur, rumm ja purusta kas köögikombainis või blenderis ühtlaseks massiks.

Jäätisemasin töötles veidi rohkem kui poole tunniga maasikamassi just selliseks

Töötle kas jäätisemasinaga (ca 30-40 minutit) või aseta sügavkülma ja mikserda iga poole tunnni tagant mass läbi. Siis lubatakse tulemuseks mitte päris sorbetti, aga pigem granita-laadset ja ka väga maitsvat maasikajäätist.

Tõmba kuuma vette kastetud jäätiseluskaga sorbetist parajad pallid ja aseta ingverivahvlitele.

Söö kiirelt, sest praeguses kuumas sulab jäätis sekunditega, mida on ka pildilt näha. Jahutab hästi ja maitseb oivaliselt!

Samalaadse väga-väga mõnusa jahutava koosluse võid teha ka metsmaasika-daiquiri jäiseks koogiks.

* Daiquiri on klassikaline kokteil, mille põhikomponendid on laim, suhkur ja valge rumm. Maasikas sobitub sinna kokteili väga suurepäraselt.

Ja pilte teengi nüüd ise 🙂

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.