Sidrunikreemiga muffinid. Laps ise tegi!

Esileht / Määramata / Sidrunikreemiga muffinid. Laps ise tegi!

Üle pika aja üks postitus, mille teemaks ei ole ei hoidistamine ega õunad ega seened 🙂
Huvitav on see, kuidas mõni kokaraamat mingil seletamatul põhjusel kõnetab… minu last. Täpsemalt keskmist poega, kes seni on kõige elavamat huvi kokkamise vastu näidanud. Siiani on küll peamiseks käivitajaks olnud küpsetised, aga no asi seegi.

Lühidalt, kui meie koju ilmus legendaarse “The Hummingbird Bakery” raamatu eestikeelne väljaanne “Koolibri koogiraamat” (siinkohal jätan enda teada selle, mida arvan kuulsa pagaritöökoja-kohviku nime tõlkimisest, olgu see või raamatut välja andva kirjastuse nimi), siis avastasin jälle ja jälle oma lapse seda raamatut sirvimast.

Nüüd, nädalavahetusel, utsitasin tagant, et proovi midagi järgi. Täiesti teadlikult jätsin talle vajaolevad ained köögilauale koos kaalu ja mõõtelusikaga ning tõmbusin teise tuppa raamatut lugema.
Hakkama sai! Täitsa ise.
Igal juhul sain ise täna küpsetamisvaba päeva ning teisalt kinnituse, et selle väga asjaliku koogiraamatu küpsetised on suhteliselt lihtsad ega nõua ülearu suurt pingutust. Samas soovitan enne küpsetama asumist  hoolikalt üle vaadata retseptide suhkrukoguse. Valdav osa kookidest on meie maitsele lihtsalt liialt magusad. Rekordkogus suhkrut, mis ühele koogile kokku vaja läks, oli vist 700 gr (osa põhjale, osa kreemile, aga no sellegipoolest!)

Meil olid täna aga tänu pojale laual sidrunikreemiga kaetud muffinid. Retsept ise järgmine:
120 gr jahu
150 gr suhkrut (pigem 100 gr)
1,5 tl küpsetuspulbrit
2 spl riivitud sidrunikoort
40 gr pehmet võid
120 ml piima
1 muna
Kreemi jaoks:
250 gr tuhksuhkrut (mina üle 150 gr ei paneks)
80 gr pehmet võid
2 spl riivitud sidrunikoort
25 ml piima
sidrunikoore ribasid ja astelpajumarju kaunistamiseks.
Muffinite jaoks sega jahu küpsetuspulbriga, lisa suhkur, sidrunikoor ja või ning töötle ühtlaseks. Lisa piim ja sega kõik ained läbi. Lisa muna ja vahusta tainas mikseriga ühtlaseks.
Täida muffinipannil pabervormid taignaga umbes 2/3 ulatuses ning küpseta 180 kraadi juures umbes 20-25 minutit. Küpsust kontrolli tikuga.
Sidrunikreemi jaoks vahusta tuhksuhkur, pehme või ja sidrunikoor. Mikserda ühtlaseks massiks. Vaiksemalt segades lisa vähehaaval piim. Vahusta suuremal kiirusel kreemi veel mõned minutid, kuni see on õhuline ja vahus.

Määri kreem jahtunud muffinitele ning kaunista sidrunikoorest ribadega ja käepäraste marjadega.
Meeldivalt hapukas pealiskiht sidrunikreemi näol muudab selle üsna lihtsa muffini tõeliselt rikkalikuks ja maitsvaks koogiks.
Õnnestunud koogitegu on loodetavasti noorele pagarile innustuseks katsetamaks erinevaid m-m-m-magusaid küpsetisi nimetatud koogiraamatust.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.