Head uut aastat jäise šokolaaditerriiniga

Esileht / Määramata / Head uut aastat jäise šokolaaditerriiniga

Kõigepealt kaunist ja maitseküllast uut aastat kõigile ise- ja hästitegijatele! Palju põnevaid avastusi maitsemaailmas sel alanud aastal. 

Aga et aastat väärikalt alustada, siis pakuksin omalt poolt ühe tõeliselt rikkalikku ja mõnusa jäise šokolaaditerriini. Terriini valmistamine imelihtne, aega vajab üleöö külmkapis seismiseks ja juurde sobib oivaliselt mündine kaste.

See šokolaadise terriini kooslus on klassika ja pärit Pariisist Taillevent’i restoranist. Retsepti leidsin “Green&Blacks Chocolate Recipies” raamatust.
Vaja läheb:
200 gr tumedat šokolaadi (Odense 70%-lise kakaosisaldusega plokkšokolaad sobib hästi)
100 gr tuhksuhkrut
150 pehmet võid
5 muna, kollased ja valged eraldi
75 gr naturaalset kakaopulbrit
soola
200 ml vahukoort

Sulata šokolaad vesivannis. Sega juurde tuhksuhkur ja või. Järgmisena lisa munakollased ja kakaopulber. Puista sisse näpuotsatäis soola.
Vahusta munavalged ja vahukoor eraldi ja sega mõlemad vahud šokolaadimassi sisse ning sega vaikselt läbi kuni segu on ühtlane.
Vooderda piklik nõu, millega massi sügavkülma paned, toidukilega. Kalla šokolaadisegu kile peale ning aseta terriin sügavkülma üheks päevaks.
Enne serveerimist tõsta terriin ca 15 minutit varem sügavkülmast välja. Lõika viilud kuuma vette kastetud noaga.

Serveeri koos mündikastmega, mille valmistamiseks vajad 300 ml kohvikoort, 3 munakollast, 2 spl suhkrut, mõned tilgad piparmündiekstrakti (saadaval Piprapoes) või veidi väga kanget münditõmmist. Soovi korral ka mõned tilgad rohelist toiduvärvi. Sega munakollased ja suhkur kuni ühtlase kreemja massi tekkimiseni. Kuumuta pliidil koor kuni keemiseni ning kalla ettevaatlikult osade kaupa munakollaste sisse. Aseta kauss seguga vesivannile ning vaiksel tulel kuumutades ja pidevalt segades kuumuta, kuni mass pakseneb.Tõsta kauss tulelt. Lisa mõned tilgad mündiekstakti ja soovi korral ka toiduvärvi. Serveeri täiesti jahtunult.


Retseptis kasutatud Odense tooteid jagas katsetamiseks kommivabrik Kalev.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.