Heeringas sidrunimarinaadis

Esileht / Määramata / Heeringas sidrunimarinaadis

Selline mõnus sidrunine heeringas hakkas mulle silma Soome ajakirjast Maku, mille toimetust meil koos teiste blogarditega veidi aega tagasi oli võimalik ka väisata. Maku on Soome suurim toiduajakiri, mis ilmub üle kahe kuu ja mida millegipärast Eestis ei müüdagi. Nii et kui ülelahe satute, siis haarake kaasa. Sisukas, ilus ja asjalik on see ajakiri kindlasti.

Aga heeringatest, mis sidruniga marineeritud. Millegipärast jäi see pilt ja retsept mulle Maku’st kohe silma. Vahelduseks korralikule soolaheeringale meeldib vahel vägagi Soome-Rootsi tüüpi magusam heeringatüüp. Siinkohal muidugi on magususel oma piir – ajakirja retsetpis toodud suhkrukogust vähendasin ma rohkem kui poole võrra ja lisasin marinaadi soola, mis ajakirja variandis puudus täiesti. Kui ikka pole harjunud heeringamoosi sööma, siis ei ole midagi teha. Magusust jagus ka selle vähendatud suhkrukogusega küll ja veel.

Ühe suure purgitäie heeringate marineerimiseks kulub marinaadi jaoks:
2,5 dl vett
1 dl suhkrut (algselt oli 2,5 dl!)
1 tl terveid valge pipra teri
1 tl terveid vürtsiterasid
2-3 loorberilehte
5 tervet nelki
2-3 sidruni mahl (1,5-2 dl)
soola maitse järgi
Purkipanemiseks:
4 heeringafileed (2 tervet õrnsoola heeringat)
1 sibul õhukeste poolratastena
10 cm porru valget osa õhukeste ratastena
ohtralt värsket hakitud tilli

Kuumuta esmalt marinaadiained v.a. sidrunimahl potis ja keeda vaiksel tulel ca 10 minutit. Soovi korral kurna läbi sõela. Mina jätsin vürtsid ja loorberi sisse. Lisa sidrunimahl. Maitsesta soolaga.
Jaota purki kihiti sibul ja porru ning heeringas. Kalla peale marinaad. Sule purk. Järgmisel päeval on heeringas parajalt valmis, et saab maiustama asuda. Must leib sobib imehästi kaaslaseks.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.