Magus kleepuv riis koos täidlase kookoskastmega mangoviiludega täiendatuna – troopiliselt rikkalik ja väga mõnus magustoit. Minu kasutatud sticky rice oli pärit veebipoe Umami.ee eksootilisest valikust. Nagu ka rikkalik mõnus kookoskoor, millest sai tehtud magusroale mõnusalt kreemine kaste.
Vaja läheb selle kleepuvast riisist magustoidu valmistamiseks esmalt aega, sest riisi tuleb enne keetmist päris pikalt vees leotada. Muidu on aga valmistuskäik lihtne.
2 dl kleepuvat riisi ehk sticky rice’i ehk glutinous rice’i
1-2 võimalikult küpset mangot tükeldatuna
4 spl pruuni suhkrut
näpuotsatäis soola
1 purk kookospiima või kookoskoort
Leota riisi 2 dl vees kuni neli tundi. Ära kalla leotamisvett ära, vaid lisa ca 1,5 dl vett + neljandik kookoskoorest või -piimast, sool ja 1 supilusikatäis suhkrut. Sega riisi sisse ning kuumuta kõik keemiseni. Keeda vaiksel tulel kaane all umbes 20 minutit. Kogu vedelik peab olema absorbeerunud riisi sisse. Keera kuumus maha, jäta riis kaane alla veel 10-ks minutiks seisma.
Saage tuttavaks – peaosatäitja ehk sticky rice ise! |
Kastme jaoks kuumuta (ära keeda) ülejäänud kookoskoort või -piima umbes 5 minutit. Lisa 3 spl suhkrut ja sega, kuni see on lahustunud.
Magusust võib muidugi igaüks oma maitse ja soovi järgi lisada, seega oleks hea lusikas kätte võtta ja maitsta, kas magusroog on piisavalt magus. Liiga palju suhkrut ei soovita panna, sest muidu läheb toit liiga imalaks, samas kui magusat tundub nappivat, siis võib enda magusaarmastusele parajaks toidu timmida.
Serveerimiseks tõsta riis kaussi või taldrikule, kalla peale kookoskaste ning kõige peale lõika mangoviilud.
Toidu kohta võib ehk niipalju kommentaariks lisada, et minu kõige vanem poeg nõuab nüüdsest seda “putru” hommikusöögiks 🙂 Järeldus, sõltuvust tekitav loomus selle toidu puhul on kinnitust saanud.
Katsetamiseks jagas tooteid Umami.ee
Vasta