Valge šokolaadi trühvlid kookosega

Esileht / Määramata / Valge šokolaadi trühvlid kookosega

Trühvlite, nagu ka teiste kingituste valmistamine kuulub ilmeksimatult jõuluaega. Võib üsna kindel olla, et kaubandusest saavad enne jõule otsa nii väikesed paberist trühvlirosetid kui ka tillukesed purgid. Kõik on kingitusi meisterdamas. Pean tunnistama, et ka mina olen juba aastaid muude soolaste ja magusate kingimaiuste vahele ikka mõned isevalmistatud trühvlid poetanud. SIIN üks popurrii võimalikest jõukommidest. Ja natuke NEID jõulumandleid ka lisaks.

Üks lihtne ning alati ka laste lemmikute hulka kuuluv maius on valge šokolaadi trühvel kookoshelvestega. Selle valmistamine on parasjagu lihtne, nii et soovi korral võib kommitegemise ette võtta koos lastega.
Trühvlite sisu tegemise jaoks on vaja:
100 g toorjuustu, toasoojana
200 g valget šokolaadi
soovi korral veidi koorelikööri ka lisaks. Nt Vana Tallinn Chocolate Cream on väga mõnus
lusikatäis võid
Kui soovid veidi mõrkjamat maitset tasakaaluks, siis lisa veel riivitud sidruni- või apelsinikoort. Sobib ka hakitud kuivatatud kirsse või jõhvikaid lisada. 
Sulata veevannil valge šokolaad koos võiga. Sega massi sisse toorjuust ja soovi korral lisa sorts kreemlikööri.
Sega kõik koostisained, kata kauss kilega ning aseta jahedasse ca 4 tunniks. Jahtunud massist on kõige lihtsam pallikesi veeretada nii, et tõmbad kätte köögikindad (ikka need valged, mitte kollased 🙂 ), teed kindad veidi õliseks ning õliste näppude vahel veeretad Kreeka pähkli suurused pallid. Aseta need pallid küpsetuspaberile ning hoia kuni glasuurimiseni jahedas.

Katte jaoks on vaja:
200 g valget šokolaadi
100 g kookoshelbeid
Sulata šokolaad veevannil. Tõsta kahvli vm abivahendi abil eelnevalt valmis veeretatud täidisepallike sulatatud šokolaadi sisse. Tõsta välja ning veereta suuremale taldrikule laotatud kookoshelvestes. Tõsta küpetuspaberile ja jahedasse tahenema. Valmis trühvleid hoia jahedas, kui ei ole plaanis just koheselt neid ära süüa 🙂

Kui aga tekib jälle see mure, kuhu oma hoole ja armastusega valmistatud trühvlid pakendada, siis toredaid karpe (ja mitte ainult) pakub selline firma, nagu Lainekarp. Sinna minnes on tark ainult ette helistada ja endale vajaminev kaup paluda juba valmis panna.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.