Jäine avokaado kondenspiimakook

Esileht / Määramata / Jäine avokaado kondenspiimakook

Selle kreemise ja jäise koogi tekkelugu on otsingute ja fantaasia koostööst sündinud mõttesähvatus. Asi sai alguse sellest, et ajakirja Mari jaanuarinumbris kirjutasin pikemalt avokaadost. Avokaado on tõeline supervili ja meie kodus juba mõnda aega sama hädavajalik nagu piim või leib. Avokaado tervislikkusest võib pikemalt lugeda ajakirja Mari köögiosast, kus lisaks üldisele infole on veel mõned lihtsad ja samas toimivad avokaadoga retseptid.

Siintoodud retsept on samast rubriigist. Avokaado oma võise ja kreemise olemisega sobib väga hästi ka magustoidu sisse. Tasub igal juhul järeleproovimist.
Põhi

200 g Digestive küpsiseid
50 g võid
50 g purustatud sarapuupähkleid
Täidis
1-2 laimi
2 täiesti küpset avokaadot
400 g toasooja toorjuustu
300 g magusat kondenspiima
1 tl vanilliekstrakti või vanillisuhkrut
Soovi korral marjakastet serveerimiseks
Purusta köögikombainis küpsised, sega sulatatud võiga ning
suru lahtikäiva ja küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (24 cm läbimõõduga)
põhjale. Küpseta ca 10 minutit 180-200 kraadises ahjus. Jahuta.
Täidiseks koori ja purusta avokaado. Sega toasoe toorjuust
pehmemaks, lisa kondenspiim, vanillisuhkur ja avokaadopüree, laimimahl ja
–riivitud koor.Ühtlane mass kalla koogivormi eelküpsetatud põhjale. Kata
koogivorm kilega ning hoia sügavkülmas 4 tundi kuni üleöö.
Tõsta enne serveerimist kook mõnekümneks minutiks
toatemperatuurile. Lõika kooki kuuma vette kastetud noaga. Serveeri koos
hapukate marjade või marjakastmega.
Avokaado valimisest ja kasutamisest olen veidi pikemalt kirjutanud SIIN
Avokaadoretsepte leiad lisaks siit blogist veel SELLISE VALIKU


Retsept ilmus 2013. aasta ajakirja Mari jaanuarinumbris

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.