Suvikõrvitsa carbonara

Esileht / Määramata / Suvikõrvitsa carbonara

Mis siin ikka pikalt. Suvikõrvitsast uputab ja teretulnud on kõik toidud, kus on võimalik seda mõnusat dieettoiduks sobivad vilja ära kasutada. Üks korralik pasta, mis valminud carbonara põhimõttel, saab suvikõrvitsa toel hoopis teise ja väga maitsva vormi. Meie peres läks see kohe loosi ning maitses väga hästi ka lastele. Teeme kindlasti ka teine kord.

Suvikõrvitsa carbonara jaoks läheb vaja
2 keskmise suurusega nooremat suvikõrvitsat, riivituna (eriti värviline jääb, kui võtad ühe kollase ja ühe rohelise suvikõrvitsa)
150 g pancettat, prociuttot või ka tavalist suitsupeekonit
2 küüslauguküünt, hakituna
2 munakollast
100 ml 35%-list koort
rikkalikult riivitud parmesani
300 g värsket munapastat (nt taglionisid)

Esmalt rösti ribastatud sink või peekon kuival pannil, kuni see on kergelt krõbe. Lisa küüslauk ja suvikõrvits ning hauta, kuni suvikõrvits on parajalt pehme, kuid veel kergelt al dente. Sega omavahel munakollane, koor ja riivitud parmesani ning maitsesta soola ja pipraga.
Samal ajal keeda pasta vastavalt pakendi instruktsioonile. Kurna pasta, kuid jäta veidi pastakeeduvett alles. Sellega võid liiga kuivaks kippuvat pastat veidi kreemisemaks hiljem muuta.

Kalla kurnatud pasta suvikõrvitsate juurde pannile, kuumuta korra läbi, tõsta pann tulelt ning lisa koore-munakollase segu. Sega korralikult läbi ning tõsta taldrikutele. Puista peale värskelt riivitud parmesani ning pipart.
Serveeri kohe.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.