Suvikõrvitsamoos sidruni ja ingveriga

Esileht / Määramata / Suvikõrvitsamoos sidruni ja ingveriga

Blogi sisu kisub hetkel küll väga ühetaoliseks, aga samas ei ole mõtet suvikõrvitsapostitusi ka novembrisse edasi lükata. Hetkel on päevakorral 100 retsepti suvikõrvitsast teema ning alltoodud retsept on üks neist, mis aitab ka ülekasvanud ja veidi tuimaks muutunud suvikõrvitsa jälle söömisväärseks muuta.

Esmalt sellest, et ka see retsept on pärit venekeelsest ajakirjast Vkusno i Polezno. Olen avastanud, et kui muud ajal võib venekeelset toidukirjandust osta, siis suvisel hoidistamise ajal on see pigem kohustuslik. Samast ajakirjast on pärit SELLE ikra ja SELLE marineeritud suvikõrvitsa retsept. Kõik igati põnevad ja mõnusalt teistmoodi kooslused. Ja neid vahvaid retsepte jääb selle ajakirja kaante vahele veel hulganiselt järgi.

Selle mõnusa laheda sidrunise ja ingverise keedise retsept on nüüd ka järele proovitud ja igati laiemat jagamist väärt. Mitte väga magus moos annab võimaluse kasutada seda kas juustu või ka linnu- või sealiha juurde ja samamoodi sobib see koogi vahel ära kasutamiseks või lihtsalt röstitud saial võiga söömiseks. Selline tõeline universaalne keedis – natuka hapukas, natuke magus, natuke vürtsikas.
800 g suvkõrvitsat, koorituna, sisu eemaldatud ja tükeldatuna
2 sidruni riivitud koor, mahl (ja seemned)
ca 4-5 cm jupp värsket riivitud ingverit
400 g moosisuhkrut
0,5 dl brändit
Koori ja puhasta suvikõrvits. Lisa suhkur, sidrunimahl ja sidruniseemned marli või teesõela sees. Sidruniseemned aitavad keedist paksemaks muuta ja hiljem võib need lihtsalt eemaldada. Keeda vaiksel tulel, kuni suvikõrvits on pehme. Lisa ingver, brändi ja sidrunikoor. Keeda veel umbes 10 minutit, kuni siirup on kleepjas ja paksenenud. Eemalda sidruniseemned. Nüüd võid valida – jäta moos kas tükiliseks või püreesta saumikseriga ühtlaseks.
Tõsta steriliseeritud purkidesse, kaaneta ja säilita jahedas.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.